Након затварања алтернативних путева ка централној Србији, „Косовска полиција“ поставља нову базу код Брњака. Нема реакције Александра Вучића и Српске листе

0
Косовска полиција

(фото:EPA-EFE/STRINGER)

Након акције затварања алтернативних путева са територије Косова ка Македонији и Србији које је Косовска полиција означила као шверцерске, два дана касније започело се са постављањем и базе пограничне полиције на Брњаку. Српска страна се не оглашава још увек о томе.

„Осврћући се на потребу побољшања услова рада полицијских службеника границе у Брњаку, који је радио у лошим условима, косовска полиција данас је послала логистичку опрему и контејнере, који ће служити полицијским службеницима пограничне полиције за обављање полицијских послова, у интересу обезбеђења за грађане и јавну безбедност“, саопштила је управо КП, додајући:

„Ове акције се спроводе преко разних полицијских јединица, дакле, оне су циљу стварања бољег простора и услова за рад у просторијама за полицију“.

„Косовска полиција“ у саопштењу наводи да „континуирано планира“ побољшање услова рада и изградњу логистичких капацитета, те да „сваки пут предузима потребне полицијске радње ради обезбеђења и одржавања реда и јавне безбедности на нивоу земље“.

Вест о постављању блокова рано јутрос имао је Калџо, који је пратио ову полицијску акцију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Косовска полиција започела је постављање базе у близини границе са Србијом у Брњаку. Акцију је полиција покренула у раним јутарњим сатима“, јавио је овај портал.

Близу десетак камиона камиона натоварених бетонским блоковима, генераторима и контејнерима и другом опремом, као и контејнерима, стигло је јутрос у близини Брњака.

Пратили су их тешка механизација и булдожери, уз „Косовску полицију“, навели су јутрос медији на албанском.

У „Косовској полицији“ рано јутрос нисмо успели да потврдимо ову вест, а градоначелник Зубиног Потока тада нам је одбио позив.

Прочитајте још:  ЗАШТО МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА СРБИЈЕ НАБАВЉА БОЛНИЧKЕ KРЕВЕТЕ ЗА ДЕЦУ У ВРЕДНОСТИ ОД СKОРО МИЛИОН ДОЛАРА

„Косовска полиција“ је и пре два дана затворила алтернативне путеве у непосредној близини прелаза ка централној Србији, односно у општинама Лепосавић и Зубин Поток, у подручју ка Северној Македонији – општинама Витина и Гњилане и у општини Подујево. Како је саопштила КП, акција је спроведена на захтев царине, а у циљу спречавања и сузбијања кријумчарења.

Заправо је затрпана земља на путевима који су се користили за шверц робе, али је према више сведочења протеклих дана, то створило такође и додатни проблем онима који живе у непосредној близини.

Српска страна се није оглашавала конкретно о овим случајевима, а председник Александар Вучић, иако је синоћ имао обраћање и одговарао на новинарска питања, није коментарисао претходну акцију, нити најавио јутрошњу, како је већ годинама често чинио, и штавише, унапред упозоравао на акцију „косовске полиције“, наглашавајући посебно да српске службе имају сваку информацију.

Нема реакција ни Српске листе.

КоССеВ, Б92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *