Шешељ: На председничким изборима подршка Вучићу, на парламентарним ако затреба – коалиција

0

Foto: Beta/EMIL VAS/DS

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да ће предложити Централној отаџбинској управи те странке да изгласа да подрже председника Српске напредне странке (СНС) на предстојећим председничким изборима, али и да формирају коалицију са СНС у парламенту, уколико напредњаци не буду имали већину.

Шешељ је у свом обраћању на скупу СРС у сали општине Стари град у Београду рекао да њему ништа не би значило да на председничким изборима добије пет, шест или седам одсто гласова, али да би то довело у питање победу Вучића у првом кругу.

„Нећемо престати да га критикујемо за све што се не слажемо, што сматрамо неисправним, али морамо признати да је одолео притисцима да Русији заведе санкције, да прекине односе са Русијом и Кином, да се у форми заклетве више пута изјаснио да никада неће признати независност Косова, да штити Републику Српску, што помаже Србе у Црној Гори и тако даље“, рекао је Шешељ.

Оценио је да би, уколико се оде у други круг гласања на председничким изборима, „прозападне издајничке странке организовале велике демонстрације и немире са крвопролићем“.

„Можда се испостави да му наша подршка није ни потребна, али није битно. Важно је да је наша савест чиста. То што га подржавамо, не значи да му дајемо бефел за сваки његов потез, опет ће наша критика бити најоштрија“, истакао је председник радикала.

Додао је и да ће СНС, уколико не буде сама имала већину на парламентарним изборима, морати да прави коалицију са СРС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шта треба урадити са новчићем из чеснице: Ако желите да вас читаве године прати срећа испоштујте овај стари обичај

„Ја сам реалиста. Ни на овим изборима не можемо имати више гласова од напредњака, али ако они падну испод 50 посто, а ми будемо имали јаку посланичку групу, онда могу да бирају да ли ће са нама у коалицију, или са овим издајничким прозападним странкама“, навео је Шешељ.

Оценио је да ће СРС изазвати „ураган“ на политичкој сцени, да ће се вратити у скупштину Србије, као и да долази „ренесанса“ те странке.

„То није по вољи власти, а још мање је по вољи прозападне опозиције. И једни и други ће покушати да нас спрече, али сам убедјен да ћемо се изборити и да ћемо на бирачким местима сачувати наше гласове“, казао је Шешељ.

Навео је да ће увек бити критички настројени, било да су у опозицији или у власти, као и да никада неће дозволити да у влади Србије седе министри попут Зоране Михајловић или Небојше Стефановића, или оних који су на седници владе гласали за уводјење санкција Русији и истакао да СРС у потпуности подржава Русију и њеног председника Владимира Путина.

„Ми јесмо у принципу против рата, али овде се рат није мога избећи. Русија је требала да дозволи да Украјина удје у НАТО? Не може. Па да јој из Украјине прете нуклеарним ракетама које би за пет минута долетеле до Москве? Не може“, нагласио је лидер радикала.

Оценио је да је званична реакција Србије на ситуацију у Украјини „доста уравнотежена и балансирана“.

„За нас Србе и за Русију је најважније што је (Вучић) одбио све притиске да се заводе санкције. Србија никада неће заводити санкције Русији“, казао је Шешељ.

Прочитајте још:  ИСТОЧНИ ПАПА МИРИ ПО КАНОНУ ЗАПАДА

Потпредсеница СРС Вјерица Радета у свом обраћању рекла је да они данас званично започињу кампању и оценила да радикали народу нуде „најбољег кандидата за премијера – Војислава Шешеља и најбољег кандидата за градоначелника Београда – Миљка Ристића“.

„Има ли неко боље кандидате? Нема, наравно да нема. Наши кандидати су се доказали у сваком смислу, све што су радили, радили су од срца, радили су пуним плућима, радили су пожртвовано и што је најбитније, радили су поштено. У политичким биографијама и једног и другог кандидата стоји чињеница да су на истом политичком путу већ три деценије. Бране и залажу се за исту идеологију“, казала је Радета.

Истакла је да је приоритет, жеља и намера СРС да „преузме“ власт и у Србији и у Београду и да покаже народу да „постоје другачији политичари и другачији људи од оних који су били и они који су сада на власти“.

Посланица СРС у скупштини Војводине Марина Недељковић изјавила је да искрено верује да су и Србији и њеном народу „потребни српски радикали“.

„Ми смо се овде данас окупили под слоганом ‘Под заставом Србије’, не само у овој сали, већ дубоко верујем да ћемо под том истом заставом ући и у скупштину Србији. Под том истом заставом која ће се виорити, ако Бог да, а даће, и на тврдјави у Книну и на Цетињу и на тврдјави у Призрену и у сваком другом граду“, рекла је Недељковић.

Кандидат за градоначелника Београда СРС Миљко Ристић истакао је да ће један од његових приоритета бити на ефикасности примарне здравствене заштите, јер је, током своје вишегодишње каријере у здравству, највише чуо примедби градјана да имају отежан приступ лекару примарне здравствене заштите и да се дуго чека на прегледе и дијагностике.

Прочитајте још:  Јача сарадња Београда и Бањалуке - одговор на "Западнобалканску четворку"

Данас

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *