Министрство одбране: Украјинска војска у очајању користи фосфорну муницију

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Министарство одбране Русије саопштило је да украјинска војска употребљавау фосфорну муницију у близини аеродрома Гостомел.

Украјинске јединице масовно користе муницију пуњену фосфором у близини аеродрома Гостомел у предграђу Кијева, рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков а преноси РИА НОВОСТИ.

Они користе гранате од 122 милиметра за хаубице Д-30 и ракете за БМ-21 Град, које су још увек совјетске производње“, рекао је он.
Представник Министарства одбране је нагласио да је употреба такве муниције забрањена трећим протоколом Конвенције УН о нехуманом оружју из 1980. године.

Он је такође рекао да је групација трупа Луганске Народне Републике , уз ватрену подршку руске војске, напредовала 56 километара и убрзано развија офанзиву. Оружане снаге ДНР напредовале су још три километра и успоставиле контролу над селима Анадол и Андрејевка. Завршавају пораз резерви оперативно-тактичке групе „Восток“ украјинских снага безбедности.ж

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *