Монструозне лажи западних и домаћих медија о ситуацији у Украјини

0

Tanjug/AP Photo/Andrew Marienko

Формула нацистичког министра пропаганде која каже да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина, поново је у употреби

Иако се од ЦНН-а, ББЦ-ја, Дојчевелеа, Јуроњуза и осталих западњачких медија лажна пропаганда могла очекивати, забрињавајуће је што су им се придружили и неки медији из Србије попут Курира, Телеграфа и Монда.

Не обазирући се на новинарску етику, они су се, зарад додворавања западним амбасадорима и финансијерима, потпуно ставили у службу ширења антируске пропаганде.

Ако им професионализам и објективно извештавање није битно, своју нечасну улогу у овом прљавом медијском рату треба да преиспитају барем због тога што знају да је наш народ, баш као Русија данас, био мета исте западњачке пропагандне машинерије.

Од разбијања СФР Југославије, Запад је ширио најмонструозније лажи о Србима, измишљао злочине који никада нису почињени и сакривао злодела која су учињена наше народу. Ако ни због чега другог, медијске куће из Србије које данас шире исте лажи о Русима, треба тога да се сете.

Пошто газде ових медија није стид да буду слуге западне пропаганде постављамо питање: да ли је срамота наше новинаре да овјављују гнусне лажи по гебелсовом рецепту!?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Паралелно са сукобом у Украјини западна пропагандна машинерија води још један рат у којем, демонизацијом Русије и руске војске покушава да сакрије истину о догађајима на истоку Европе. У овом разрачунавању са чињеницама, Запад користи најмонструозније Гебелсовске методе извртања истине и пласирања ординарних лажи.

Формула нацистичког министра пропаганде која каже да хиљаду пута поновљена лаж постаје истина, поново је у употреби као што је то био случај и током агресије на нашу земљу 1999. године. Баш као што су тада западњачки медији лагали о хиљадама избеглица, српским логорима и силовањима, сада те лажи понавјају и за исте измишљене злоине оптужују Русе.

Прочитајте још:  Ако се формира ''православна црква у ЦГ', са томосом Цариграда, доћи ће до раскола са СПЦ

Пропаганда Ц продукције

Тако се недавно појавио снимак на којем се наводно види како цивили, старци и деца, беже док у позадини гину војници. На жалост западњачке пропагандне машинерије, цела сцена је толико лоше одглумљена да не би могла да се нађе ни у било којем филмском остварењу Ц продукције.

У овом видео-снимку се у позадини чују експлозије и пуцњи, војници лете у небо, старци са децом усправно трче на брисаном простору, а на све то телефон који се „сасвим случајно“ нашао на наводном бојном пољу стоји мирно као да се ништа не догађа. Наравно, сваком разумном је јасно да се ради о патетичном покушају медијске манипулације.

Нацистички вођа Адолф Хитлер је у својој књизи „Мајн кампф“ записао да пропаганда мора да буде „народњачка, и да свој интелектуални ниво прилагоди способности схватања најограниченијих међу онима којима се жели обратити“. Овај метод је у праксу спровео Јозеф Гебелс који је знао да ће преко емоција најлакше да допре до сваког Немца. Западњачки медији данас само настављају његов посао тако што бескрупулозно измишљају злочине над украјинским цивилима и тако покушавају да изазову бес јавног мњеја према Русији.

Поплава лажних вести

Подсетимо, горепоменути снимак није прва лаж у којој је ухваћена западњачка пропагандна машинерија.

Убрзо после почетка сукоба на друштвеним мрежама је почео да кружи снимак велике експлозије, уз тврдње да је из Украјине.

– Украјински пожари изазвани руским ваздушним ударом изазвали су ланчану реакцију у електрани у Луганску – стајао је натпис на једном таквом видеу. Архивиране верзије сличних постова можете видети овде, овде и овде. Ратна соба за борбу против лажних вести Индиа Тодаy (АФВА) утврдила је да су тврдње уз видео обмањујуц́е. Овај видео је снимак експлозије хемикалија у фабрици у Кини из 2015. године.

Обрнутим претраживањем кључних кадрова виралног клипа, пронађен је исти видео који је поставило више Јутјуб канала 2015. године. Ово потврђује да је видео стар и да није повезан са текућом кризом насталом између Украјине и Русије.

Прочитајте још:  СРЕДЊИ КРАК ТУРСКОГ ХАБА ИДЕ У СРБИЈУ

Према описима Јутјуб канала, на снимку је експлозија која се догодила у кинеском лучком граду Тјенђин. Узимајући у обзир ово, извршена је претрага кључних речи на Гуглу и пронађен је исти видео који је пренет Ројтерсу у извештају “Тхе Гуардиана” из августа 2015. године.

Према овом извештају, на снимку се могу видети узастопне експлозије које су се догодиле у хемијској фабрици у индустријској зони Тјенђина. Видео је такође поделио Би-Би-Си на свом Јутјуб каналу 14. августа 2015. године.

Такође, једна од популарних фотографија на Фејсбуку која је објављена недавно, а на којој се наводно види уништавање цивилних циљева, заправо је настала приликом изралеског напада на Појас Газе и нема никакве везе са Украјином.

Снимак руских авиона који „лете изнад Украјинског града” настао је у Москви док су војне летелице надлетале град пред национални празник 2020.

Фотографија на којој се виде Украјинци како се моле није лажна, али није недавно настала. Кружила је интернетом још од 2019.

Фотографија руског авиона који “пада” јер га је „оборила украјинска војска” заправо је настала у августу 2015. током аеромитинга поводом прославе Дана државне заставе Русије.

Популарни снимак пада авиона нема никакве везе са инвазијом на Украјину. У њему се може видети како је либијски борбени авион оборен изнад Бенгазија 2011. године.

Фотографија на којој је, како тврде корисници друштвених мрежа, руски авион у пламену у Украјини и на којој се види како се пилот катапултира из њега заправо је настала током аеромитинга 1993. у Ферфорду у Енглеској.

Лаж о убијању украјинских граничара

Прочитајте још:  Фејсбук блокирао страницу руске делегације на разговорима у Бечу

Западњачки медији су пре два дана објавили вест да је чета украјинских граничара са Змијског острва побијена, а председник Украјине Владимир Зеленски је пожурио да их постхумно одликује. На жалост Запада и ова лаж је убрзо огољена, с обзиром да су украјински војници јуче стигли у Севастопољ.

Укупно 82 војника Оружаних снага Украјине који су се предали руској војсци стигли су на Крим тегљачем „Шахтјор“. Како сами кажу, положили су оружје током преговора.

Пошто газде ових медија није стид да буду слуге западне пропаганде постављамо питање: да ли је срамота наше новинаре да овјављују гнусне лажи по гебелсовом рецепту!?

24седам.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *