Први хрватски добровољци стигли до Украјине, предводе их БББ; “Идемо на фронт”

0

Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

У Украјину већ стижу први добровољци из Хрватске како би учествовали у одбрани те земље.

“Ми се налазимо на украјинској граници с Мађарском. Идемо на фронт придружити се украјинском народу и нашим Хрватима. Знамо да ће овај рат тешко стати само на Украјини”, изјавио је један од њих.

“Понукало ме то што је Украјина међу првима признала нашу земљу док смо се борили за слободу. Украјина нам је помогла 1991. године, али помогла нам је и након потреса у Загребу и на Бановини. То је чин због којег идемо помоћи Украјинцима у рату. Овај рат неће стати на Украјини, не верујем у то”, каже.

“Идемо преко границе, до Харкова или Кијева где ћемо задовољити потребе наоружања и кренути на фронт. Долазе нам још две екипе, једна из Сплита и Задра, а друга из Осијека. Позивам све који могу да помогну, људством, наоружањем или у помагању избеглицама”, додаје.

Денис Шелер, Загрепчанин и некадашњи вођа БББ-а који је шест година ратовао у Украјини у батаљону Азов, позвао је ветеране и војнике с војним искуством.

“Служба траје до окончања сукоба, односно до демобилизације припадника Територијалне Одбране. Плате нема, осигурана је само храна и смештај. За све информације јавити се у амбасаде Украјине у Европи”, наводи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, како преносе медији у Хрватској, први хрватски добровољци отишли су на ратиште у Украјину како би се борили на страни украјинске војске.

“Једна већа група добровољаца кроз неколико дана би се требала придружити украјинској војсци. Имају војно искуство од раније и пуни су морала и жеље да помогну украјинској војци”, јављено је јуче.

Прочитајте још:  Путин: У Донбасу ће завладати мир

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *