Руси оштро поручили: Мучите их као немачки нацисти; “Сви ћете бити пронађени”

0

EPA-EFE/ALISA YAKUBOVYCH

Руско Министарство одбране је први пут од почетка војне операције у Украјини саопштило да међу руском војском има погинулих и рањених.

“Нажалост, има погинулих и рањених наших другова”, изјавио је портпарол Министарства Игор Конашенков на брифингу, пренела је агенција РИА Новости. Министарство је, такође, саопштило да је неколико руских војника заробљено.

Према тврдњама руског Министарства одбране, украјинска војска примењује тортуру над њима, наводи РИА.

“Знамо како се украјински нацисти односе према малобројним заробљеним руским војницима. И видимо да их муче као немачки нацисти и њихови послушници-полицајци у Великом отаџбинском рату. Сва лица, гласови, бројеви телефона и координате, ИП адресе, као и преписка свих украјинских нациста умешаних у исмевање наших другова су снимљени и идентификовани. То важи и за лидере кијевског режима и њихове извршиоце, који директно позивају на узнемиравање руских војника кршећи конвенцију о поступању са ратним заробљеницима. Сви ћете бити пронађени и неминовно ћете сносити тешку одговорност”, рекао је Конашенков и обећао да ће руска војска са своје стране, наставити да се достојанствено опходи према свим војницима украјинских оружаних снага који су положили оружје.

Конашенков је, такође, обећао да ће сви украјински војници који се предају и положе оружје бити враћени породицама.

Руска страна им је, како је додао, то обећавала од почетка операције 24. фебруара. Губици погинулих и рањених у оружаним снагама Русије вишеструко су мањи од губитака у оружаним снагама Украјине, додао је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране Русије је 25. фебруара саопштило да се објављују лажи о наводним губицима хиљада припадника руског војног особља, више стотина уништених руских оклопних возила и летелица и да то не одговара стварним информација о томе шта се дешава. Конашенков је рекао и да је групација трупа саопроглашене Луганске Народне Републике, уз ватрену подршку оружаних снага Русије, успешно напредовала четири километра дубоко у одбрану непријатеља, а јединице самопроглашене Доњецке Народне Републике напредовале још шест километара, заузевши насеља Доње, Гранит и Гнутово.

Прочитајте још:  Војска демонска обрушила се на Русију

“Руске оружане снаге од почетка специјалне војне операције погодиле су 1.067 војних објеката у Украјини”, рекао је он, пренео је ТАС С.

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *