Бразил је стао на страну Русије у УН

0

(фото:Илустрација)

Бразил неће гласати за резолуцију УН којом се осуђује руски председник Владимир Путин или предлаже санкције, рекао је председник Жаир Болсонаро на конференцији за новинаре у Сао Паулу. Политику цитира портал Г1.

„Нема санкција или осуде председника Путина. <…> Глас Бразила није дефинисан нити повезан са било којом силом. Наш слободни глас ће бити бачен у овом правцу. <…> Наш став са министром (спољних послова Бразила – прим. прим.) Карлосом Франком је баланс. И не можемо да се мешамо. Желимо мир, али не можемо да дозволимо последице у Бразилу“, рекао је председник.

На питање о одржавању неутралности уз наставак руске специјалне операције, Болсонаро је напоменуо да значајан део Украјине говори руски и да су Руси и Украјинци братски народи.

„Нема говора о масовним убиствима цивила, нико не користи такву тактику. <…> Говорити о масакру је претеривање, нема интереса од стране руског лидера да организује масакр“, нагласио је бразилски лидер.

Према речима политичара, у доношењу одлука и изјава у вези са Москвом намерава да се руководи практичним разматрањима, узимајући у обзир партнерство две земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Цео свет је повезан, а оно што се дешава 10.000 километара даље утиче на Бразил. <…> Морамо бити веома одговорни, јер послујемо, посебно са Русијом. Бразил зависи од ђубрива“, објаснио је Болсонаро.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *