ЛНР: Украјинска војска спровела диверзију у складиштима амонијака

0

Sputnik / Стрингер

Портпарол Народне милиције Луганске Народне Републике Иван Филипоненко окривио је украјинску војску да минира складишта са амонијаком у граду Северодоњецку у Луганској области који контролише Кијев.

„Према информацији коју смо добили, у Северодоњецку је украјинска војска минирала складишта са амонијаком и планира да током сутрашњег дана изврши диверзије за које планира да окриви Народну милицију Луганске Народне Републике“, изјавио је Филипоненко.

Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.

Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *