Руска специјална операција у Украјини слаже се са међународним правом

0

(Фото: Борба за истину)

Руска специјална војна операција у Украјини у потпуности је сагласна са међународним правом и Повељом УН, која дозвољава колективну самоодбрану, изјавио је први заменик председника комитета за одбрану Државне думе Андреј Красов из странке Јединствена Русија.

„Русија је бомбардована многим приговорима. Мој савет претераним коментаторима је да упамте да је руска војна операција у Украјини у потпуности у складу са међународним правом. У складу са Повељом УН, колективна самоодбрана је дозвољена. Ово право важи за савезнике које је Русија признала као независне државе – ДНР и ЛНР“, цитира се Красова прес-служба парламентарне фракције Јединствене Русије.

Он је рекао да „западни партнери и неонацисти у Украјини“ нису оставили Русији избора, преноси ТАСС.

„После распада Совјетског Савеза, интегрална држава је била исечена на комаде. Запад се побринуо да читаве индустрије буду уништене, а бивше совјетске републике постављене против Русије. Све смо то видели тек недавно у Јужној Осетији и Абхазији, када је наша војска позвана да се обрати ратнохушкачком лидеру Грузије. Руски војници су тада спасили хиљаде живота, хиљаде цивила“, додао је он.

Красов је истакао да руска војска наставља са мировном операцијом са циљем да се оконча геноцид над становништвом Доњецка и Луганска и да се гарантује безбедност Русије и руских грађана.

„Истина је на нашој страни. Победа ће бити наша“, рекао је Красов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *