НАТО први пут распоређује снаге за реаговање

0

CC0 / U.S. Army Europe

НАТО у вези са ситуацијом у Украјини први пут у оквиру колективне одбране распоређује снаге за реаговање, наводи се у саопштењу Војног комитета Северноатлантске алијансе које је послато Бриселу након хитне седнице.

„Одбрамбени планови НАТО-а су спроведени и као резултат тога се први пут у контексту колективне одбране распоређују НАТО снаге за реаговање“, пише у саопштењу.

Поред тога се наводи и да многе државе-чланице НАТО-а предложиле да се Украјини пружи војна и хуманитарна помоћ због војне операције Русије у тој земљи.

Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.

Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *