Оружје које је Запад предао Кијеву остаје на напуштеним позицијама Оружаних снага Украјине у Донбасу

0

(фото: Илустрација/УНИАН.УА)

Украјински војници  масовно бацају оружје и беже са својих положаја у Луганској и Доњецкој Народној Републици. У напуштеним рововима налазе се „поклони“ које је Запад послао.

Ово је рекао саветник председника владе Доњецке Народне Републике Јан Гагин,преносиСпутњик. Он је коментарисао ситуацију на линији фронта и понашање украјинске војске.

Гагин је приметио да се војници једноставно повлаче и остављају оружје и личне ствари на напуштеним положајима. Као резултат тога, борци Народне милиције и ДНР и ЛНР проналазе оружје које су САД и други страни „пријатељи“ Украјине претходно испоручили Кијеву.

Никакви поклони са Запада нису помогли Оружаним снагама Украјине да се одупру браниоцима Донбаса. Нису узели у обзир чињеницу да борци Народне милиције република, па и обични цивили, настоје да напусте своје домове и потврде избор направљен 2014. године.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *