Стручњак је објаснио како до новца у иностранству са санкционисане банкарске картице

0

(foto Pixabay)

Клијенти руских банака које су потпале под међународне санкције и чије картице сада не раде у иностранству и даље ће моћи да примају новац на неколико начина: на пример, можете да извршите трансфер на свој рачун у другој банци преко Система брзог плаћања (ФПС). ) или међународног система трансфера новца, објаснио је за РИА Новости извршни директор Удружења учесника на тржишту електронског новца и трансфера новца Павел Шуст.

Клијенти једног броја банака које су потпале под „блокирајуће“ санкције Запада (банке ВТБ групе , Совкомбанка , Новикомбанка , Промсвјазбанка , Откритие) неће моћи да плаћају Виса или Мастерцард картицама ових банака у иностранству. Истовремено, све платне банковне картице раде и наставиће да раде широм Русије за плаћање роба и услуга, трансфера и трансакција преко банкомата без ограничења, раније је саопштила Банка Русије.

“Подсанкционисане банке су већ обавестиле своје клијенте да је немогуће подићи готовину са њихових картица у иностранству. Колико знам, трансакције са овим картицама ван Русије се већ одбијају. Једини изузетак су Мир картице које се користе. у ограниченом броју земаља“, тврди експерт.

„Први корак је да повучете средства из банке која је санкционисана другој руској банци. То се може урадити преко система за брзо плаћање или путем редовног банковног трансфера. Затим покушајте да издате виртуелну картицу у апликацији – ово ће на Најмање вам дозволите да плаћате у иностранству. Без физичке картице биће тешко подићи новац са банкомата у иностранству“, саветује Шуст.

Друга опција је, наставља експерт, да пребаците новац из Русије себи преко међународних система трансфера. На пример, Вестерн Унион поравнања се и даље врше, време преноса се не мења. “Новац се такође може пребацити на ваш инострани рачун путем редовног међубанкарског трансфера. Ово је најскупља и потенцијално најдужа опција. Трансфери сада могу бити одложени због ситуације која се стално мења”, додаје он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјинска војска тражила координате на којима се одржава прослава како би гађала цивиле

Истовремено, експерт напомиње да ако се уведу ограничења употребе СВИФТ – а у односу на све руске банке, онда ови савети можда неће бити релевантни. У овом случају, остаје само да се сачека упутства од одређених банака.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *