Шојгу открио главни задатак специјалне операције у Украјини

0
сергеј шојгу

Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik / Вадим Савицкий)

Руска војска ће наставити специјалну војну операцију у Украјини до постизања својих циљева. Ово је изјавио министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу.

Групација Оружаних снага Руске Федерације наставиће да спроводи специјалну војну операцију док се не остваре постављени циљеви“, рекао је Шојгу на конференцијском позиву у уторак.

Главни задатак

Заштита Русије од војне претње са Запада главни је задатак специјалне операције у Украјини, рекао је шеф Министарства одбране.

„Нама је главна ствар да заштитимо Руску Федерацију од војне претње коју представљају западне земље које покушавају да искористе украјински народ у борби против наше земље“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф Министарства одбране је скренуо пажњу да руска војска не заузима украјинску територију и да предузима све мере да сачува животе и безбедност цивила. „Желео бих да истакнем да се удари изводе само по војним циљевима и то искључиво високопрецизним оружјем“, додао је он.

“Живи штит”

Током сукоба, украјинска страна поставља вишецевне ракетне системе, топове и минобацаче великог калибра у дворишта стамбених зграда, у близини школа и вртића, а цивиле користи као живи штит, рекао је Шојгу.

„Украјинска страна током борбених сукоба не оклева да користи цивиле као живи штит. Вишеструки ракетни системи, топови, минобацачи великог калибра постављају се у двориштима стамбених зграда, у близини школа и вртића“, рекао је он.

Он је захвалио особљу „на храбрости и јунаштву, савесном и професионалном извршавању постављених задатака“.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара најавио специјалну војну операцију у Украјини као одговор на апел лидера република Донбаса за помоћ. Он је нагласио да планови Москве не укључују окупацију украјинских територија, циљ је демилитаризација и денацификација земље. Како наводе у руском Министарству одбране, руска војска не удара по градовима, већ онемогућава само војну инфраструктуру, тако да ништа не прети цивилном становништву.

Прочитајте још:  Сергеј Глазјев: Историја се понавља, ова побуна није случајна!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *