Трофеји украјинске војске

0
војска

(фото:Ана Њуз)

Руске трупе и војне јединице ЛНР и ДНР  настављају да заузимају бројне трофеје које је за собом оставила украјинска војска. И нови украјински модели наоружања и оружје западне производње падају у руке народне милиције и војних јединица Русије.

 

Као трофеје, оружане снаге ДНР су успеле да заузму најновији украјински АТГМ „Корсар“, као и НЛАВ достављен из Велике Британије. Поред тога, ухваћен је велики број МАНПАДС-а.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Такође се наводи да су се 2 батаљона 61. одвојене јегерске пешадијске бригаде Украјине предала руским оружаним снагама. Под контролу руске војске пала су и складишта наоружања овог дела Оружаних снага Украјине. Ухваћене су и стандардне јуришне пушке калашњиков и најновије снајперске пушке УАР-10.

 

Раније су украјинске трупе такође претрпеле озбиљне губитке у опреми, како на земљи тако и у ваздуху.

 

Председник Русије Владимир Путин најавио је 24. фебруара почетак специјалне војне операције Оружаних снага Русије у вези са ситуацијом у Донбасу.

 

„Одлучио сам да спроведем специјалну војну операцију. Његов циљ је да заштити људе који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима. И за то ћемо се залагати за демилитаризацију и денацификацију Украјине. Као и привођење правди оних који су починили бројне крваве злочине над цивилима, укључујући и грађане Руске Федерације“, рекао је Владимир Путин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *