Србија у УН осудила напад на Украјину

1
узбуњивача

(Фото: AP Photo / Seth Wenig)

На хитној седници Уједињених нација изгласана је резолуција којом се осуђује руска агресија на Украјину. И Србија гласала “за”.

За је гласала 141 држава, против је било пет, а уздржано 35.

Србија је била међу државама које су гласале „за“.

Амбасадор Србије у седишту Уједињених нација Немања Стевановић изјавио је на седници Генералне скупштине УН да ће Србија гласати за усвајање нацрта резолуције, чијим се текстом осуђује руска агресија на Украјину, без обзира на то што није сагласна са свим формулацијама.

Предлогом резолуције се захтева да Русија одмах и безусловно повуче све војне снаге са територије Украјине у њеним међународно признатим границама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија у УН осудила напад на Украјину

  1. E, pa Srbijo, svaka ti cast! Stala si uz svoje neprijatelje koji su te bombardovali, ubijali ti djecu, oteli dio teritorije, uvode sankcije Srpskoj, proglasavaju te genocidnom nacijom, a okrenula se protiv jedinog prijatelja koji te moze spasiti od zlotvora! Zahvali se svom ljigavom predsjedniku, koji misli da smo mi zaboravili ko ga je proglasio pobjednikom izbora prije zatvaranja biralista! Sad opet glasajte za tog izdajnika!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *