Оружане снаге Русије наставиле су офанзиву након режима тишине на подручју Харкова и Волновахе.

0

(фото:РТ)

Националисти нису дозволили ни једном цивилу да напусти Мариупољ и Волноваху током режима тишине, Оружане снаге Руске Федерације наставиле су офанзивна дејства. Ово је у суботу саопштио званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

„Ни један цивил није успео да напусти Мариупољ и Волноваху дуж најављених безбедносних коридора. Становништво ових градова држе националистичке формације као живи штит. Националистички батаљони су искористили тишину да се прегруписају и ојачају своје позиције. Због Неспремност украјинске стране да утиче на националисте или да продужи ћутање, офанзивне операције су настављене од 18.00 по московском времену“, рекао је Конашенков.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара најавио специјалну војну операцију у Украјини као одговор на апел лидера република Донбаса за помоћ. Он је нагласио да планови Москве не укључују окупацију украјинских територија, циљ је демилитаризација и денацификација земље. Како наводе у руском Министарству одбране, руска војска не удара по градовима, већ онемогућава само војну инфраструктуру, тако да ништа не прети цивилном становништву.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *