Путин је потписао закон о строжим кажњавању педофила

1

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Руски председник Владимир Путин потписао је измене Кривичног законика и Законика о кривичном поступку којима се пооштравају казне за педофиле.

Закон је у недељу објављен на званичном интернет порталу правних информација.

Документом се у кривични закон уводи низ отежавајућих околности приликом извршења кривичних дела против полне неповредивости малолетника: ако је кривично дело извршило лице које живи са дететом; обављање послова издржавања, образовања, обуке и заштите интереса малолетног лица; обављање радне делатности у областима образовања и васпитања малолетника.

Закон такође пооштрава казну за прикривање тешких злочина против деце млађе од 14 година. У овим случајевима запрећена је казна до једне године затвора. Изузетак се признаје ако прикривање, које није унапред обећано, изврши супружник или блиски сродник.

Поред тога, уводи се и одговорност за извршење кривичних дела против полног интегритета малолетника коришћењем интернета – до шест година затвора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Закон је усвојила Дума 16. фебруара, а одобрио га је Савет Федерације 2. марта.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Путин је потписао закон о строжим кажњавању педофила

  1. Na stranu sve, ali medjunarodno pravo i povelje postuju najvise zemlje van eu.. pedofili povredjuju i pravo na dostojanstven zivot, neprirodne radnje.. ali u tu sferu spada i gej populacija kad se tice usvajanja dece, automatski dete vaspitavas u neprirodne radnje i uticaj.. Eksperimenti, medicinski tretman, uslovan, nasilan predstavlja povredu na zivot i prirodni razvoj coveka.. o su sve neprirodne radnje koje covek nema prava na siguran zivot… ali kazem prirodno pravo, koje se krse pored silnih povelja, deklaracija, itd… resenje je u nepostovanju jer do sada niko nije promenio povelje, akte, deklaracije, ustav gde se smanjuju prava uvek se svakom promenom davala veca prava a vise ogranicenja vlasti sukcesivno od pocetka.. Ovo danas je samo fasisticko satanisticka tvorevina gde svet tone u porobljavanju naroda, jedino to zemlje van eu, natoa se bore protiv takvog poretka.. na Balkanu je jos gore.. pored svega navedenih akata, sve sto ne valja je obavezno i jedino Balkan tone u najgorem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *