Порфирије: Молити се за мир у Украјини и помоћи избеглицама

1
патријарх

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

Његова светост патријарх српски Порфирије позвао је вернике да се моле да се што брже успостави мир у Украјини, као и да се помогне избеглицама из те државе, које стижу и у Србију.

Патријах Порфирије је истакао да је мир неопходан и да нема цену.

“Молимо се за мир непрестано, али у ове дане посебно и нарочито као људи и као хришћани молимо се за мир у Украјини” – рекао је патријарх Порфирије у Београду на синоћњем богослужењу у храму Светог Саве на Врачару поводом почетка великог поста.

Он је рекао да су још веома жива сећања на трагичне ратове и сукобе на просторима бивше Југославије, а да је још један рат букнуо у Европи и то међу браћом хришћанима, Русима и Украјинцима, саопштено је на сајту Српске православне цркве (СПЦ).

“Тај рат открива подељеност. Тај рат производи страдања и поделе, али не само у овом тренутку између наше браће Руса и Украјинаца, него прети страдањима и поделама и у читавом свету и у Европи, где осећамо као да надолази трагедија. Због тога је букнула, као што је рат букнуо, и туга у нашим срцима, али и зебња у нашим душама” – навео је патријарх Порфирије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да је, осим зебње, у душама букнула и туга због страдања нама блиских народа по свему, али и зебња због опасности које тај рат носи и по цијелу Европу и по читав свијет.

“То значи и опасност и по нас који живимо на просторима који су подељени и још увијек недовољно измирени” – истакао је патријарх српски.

Прочитајте још:  Албански министар за ЕУ: "Уклонити границу између Kосова и Албаније"

Патријарх Порфирије је рекао да зато осећа потребу да подстакне све вернике да тугу претворе у саосећање, у солидарност са онима који страдају, са онима који сада остају без својих домова и који траже уточиште и сигурност изван њих.

Његова светост је позвао на саосећање са онима којима су неопходне елементарне потребе за преживљавање као и са онима који већ долазе у Србију као избеглице.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Порфирије: Молити се за мир у Украјини и помоћи избеглицама

  1. Ukrajina ima i srecu.. Rusi ce ocistiti pedofiliju, neonaciste, sataniste, biolaboratorije, i bice cista i fina zemlja bez medicinskih eksperimenata i antena, uredjaja nato agende.. cim eu, nato, satanisti izlaze u susret srb i balkancima ko zna sta se ne nalazi kod nas i na koje smo se eksperimente obavezali vodjeni strukom i lobcarom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *