Од петка у Црну Гору без аусвајса

0

(фото: Нулта Тачка)

Влада је, услед повољније епидемиолошке ситуације, одлучила да од петка, 11. марта додатно ублажи мере, које ће важити до 25. марта. Укида се обавеза поседовања ковид потврда за улазак у Црну Гору.

Уз придржавање основних епидемиолошких мера и поштовање дозвољеног броја посетилаца, ковид потврда више није потребна ни за боравак у установама културе (позоришта, биоскопи, музеји, галерије); боравак у угоститељским објектима (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани); боравак у објектима који организују игре на срећу; боравак у спортским објектима и на отвореном и у затвореном простору; боравак у фитнес центрима и теретанама; боравак у дечијим играоницама; као и за присуство и боравак на окупљањима на затвореним јавним местима (јавне приредбе, политички и приватни скупови, прославе, журке, свадбе, као и друге манифестације).

Повећава се број посетилаца јавним приредбама и осталим манифестацијама на отвореном, са 50 на 100.

Дозвољава се примање саучешћа и обављање сахране, уз присуство највише до 100 особа.

Дозвољава се организација забавних, спортских и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима (луна парк, рингишпил, групни тренинзи, клизалишта…) уз присуство највише до 100 особа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директор Института за јавно здравље Игор Галић нагласио је на данашњој прес конференцији да су посете пацијентима у болницама и даље забрањене. Изузетак су посете ковид пацијентима једном недељно уз негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата.

Све остале мјере остају на снази.

„Број новооболелих у последње две седмице мањи за око 61 одсто у односу на претходне две недеље, такође и број преминулих у последње две седмице је мањи за око 64 одсто у односу предходне две недеље. У последње две недеље 90 одсто пацијената који су изгубили битку са овом болешћу је било невакцинисано“, додао је Галић.

Прочитајте још:  Нереди у предграђу Париза због наводне полицијске бруталности /видео/

Казао је да ће Институт, као и до сада, пратити епидемиолошку ситуацију и у складу са добијеним подацима предлагати нове мере.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *