Амерички Сенат прогласио Путина за ратног злочинца

1
путин

Владимир Путин (фото: скриншот)

Амерички Сенат једногласно је усвојио резолуцију којом се руски председник Владимир Путин осуђује као ратни злочинац и осуђује се руска акција у Украјини.

У тексту резолуције се осуђује „Руска Федерација, председник Русије Владимир Путин, чланови руске делегације у Савету безбедности, Оружане снаге Русије и руски војни команданти због почињених флагрантних аката агресије и других зверстава која достижу ниво злочина против човечности и ратних злочина против народа Украјине и других”, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Жестоке борбе од Бахмута до Запорожја: Обе стране у нападу, ради артиљерија и авијација (МАПЕ)
Прочитајте још:  Градско веће Харкова неће демонтирати совјетски грб
Прочитајте још:  Чисто енглеска пљачка

На неуобичајеном међустраначком гласању упућен је позив Међународном кривичном суду у Хагу да испита Путинову одлуку о нападу на Украјини, а лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер је, уочи гласања, изјавио да Путин треба да одговара за „зверства почињена у Украјини”.

Републикански сенатор Линдзи Грејем, креатор овог закона, поручио је да ће са британским савезницима и другима радити на стварању интерне службе која ће открити јавности које су то руске војне јединице ангажоване у ратним злочинима, као и имена њихових команданата.

BONUS VIDEO:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амерички Сенат прогласио Путина за ратног злочинца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *