Бомбардовање Југославије урушило је светски поредак

2
песков, србија

Дмитриј Песков (Фото: AP photo)

Америчко бомбардовање СР Југославије пре 23 године урушило је темеље светског поретка, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, у коментару годишњице почетка НАТО агресије. „Тада су бомбе, осим што су убијале цивиле, уништиле и систем међународних односа. Управо тада је НАТО ( када кажемо НАТО мислимо на Американце) почео да бомбардује темеље светског поретка. Тада је почела ерозија свих темеља светског поретка, што је довело до европске безбедносне кризе коју данас проживљавамо”, истакао је Песков, преноси Танјуг.

Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја рекао је јуче пред Генералном скупштином УН да се 24. марта, уз месец дана од почетка сукоба у Украјини, обележава и годишњица војне агресије НАТО на СРЈ. Небензја је подсетио да су 24. марта 1999. Сједињене Државе и њихови НАТО савезници почели војну агресију на СРЈ, која је трајала 78 дана и ноћи и током које је, како је рекао, бачена количина ТНТ пет пута већа од оне садржане у нуклеарној бомби коју су САД бациле на Хирошиму 1945.

Прочитајте још:  Молдавија је позвала становништво да штеди енергетске ресурсе због кризе
Као резултат бомбардовања погинуло је више од 2.000 цивила, међу којима је било деце, жена и старијих особа, који су касније, како је нагласио Небензја, „цинично названи колатералном штетом”.

Политика

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Бомбардовање Југославије урушило је светски поредак

  1. @……..,. дошло им Косово на праг.
    Тренутно”Пушкараjу русском меди цупавац”….. …, ’22-година”Сурове истине”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *