Виктор Орбан: Мађарска брани своје националне интересе а не украјинске

1
орбан

Мађарски премијер Виктор Орбан (Фото: kormany.hu)

Мађарски премијер Виктор Орбан је, одговарајући на оптужбе Владимира Зеленског, подсетио да мађарске власти бране своје националне интересе и делују само на њиховој страни.

Према речима политичара, украјинска тачка гледишта је „потпуно разумљива“.

„Траже интервенцију НАТО-а, почетак ваздушног рата, снабдевање оружјем. Међутим, ми нисмо Украјинци, нисмо Руси – ми смо Мађари… На питање „На чијој је страни Мађарска?“ одговор је: Мађарска је на страни Мађарске “, рекао је он у интервјуу за М1.

Орбан је додао да земља помаже онима у невољи, али жели да „обезбеди, заштити сопствене националне интересе“.

Он је нагласио да постоје земље које би желеле да се држе подаље од сукоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми смо влада која брани националне интересе и желимо да наставимо са тим“, рекао је Орбан, пренеле су РИА Новости.

Мађарски премијер је раније упозорио да Европска унија неће уводити санкције Русији у сектору нафте и гаса. Он је рекао да нема аргумената у корист прекида сарадње са Русијом у енергетском сектору.

Након тога, шеф чешког Министарства одбране Јана Чернохова отказала је састанак са мађарским колегама због става Мађарске о антируским санкцијама.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Виктор Орбан: Мађарска брани своје националне интересе а не украјинске

  1. Covek je na svom mestu…bio Madjar,Hrvat,crn, beo, musliman,hriscanin covek gleda nacionalne i terese i saradnju sa svima, isto kao i Srbija i Bosna..i zemlje istoka i juzne amerike..jedino usa i deo eu traze i rade za djavola..Istok ima svoju valuta,Afrika svoju, Juzna svoju, Kina s oju i niko ne pravi problem na istoku jedino eu i usa..Gospodo satanisti(eu,usa) vi kad prodajete i kupujete menjate u eure ili dolare..zasto bi neko prodavao svoju robu u eu, ili dolarima kad ovo kosta 109 rublji, 205 din i cao..A istok, zemlje briksa,uzece jednu valutu ili svako svoju, ali digitalizacija valute nikom nije u interesu osim satanista koji zele komplet posedovanje coveka…Balkanu nije u interesu da uvodi glupostRusiji, jer bi sad bili zakljucani po kucama da Rusija nije unistila biolaboratorije, ali stavice se granice na novi svetski poredat pa ko gde hoce, sad moze birati..ako posle dodje do nemira cime ce kupovati ako Rusija trazi rublje, Kina svoje itd..e gospodo iz satanske unije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *