Бачена запаљива направа у двориште српске породице на Космету

0

(фото:Фејсбук)

У двориште породице Весић из Клокота комшије Албанци бацили су запаљиву направу усљед чега им је изгорио већи део растиња на имању, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Тек пуком срећом, пише у саопштењу, ватра није допрла до куће у којој живе Љубомир и Олга са кћерком Станијом, а приликом напада кћерки су упућене и увреде на албанском.

Канцеларија наводи да ово није први пут да се породица Весић налази на мети различитих провокација, притисака и претњи, али је први пут да су се нашли на мети директног напада, због чега осећају посебну забринутост.

Весићи претпостављају да се иза овог напада крије намјера комшија да их застрашивањем натерају да продају имање.

“Ово је, нажалост, још један примјер са којим се све проблемима суочавају Срби јужно од Ибра и каквим се све екстремистичким методама служе Албанци не би ли застрашивањем отерали Србе са својих огњишта” – наводи Канцеларија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај, а обићи ће их и председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић да би им пружио помоћ и подршку.

Недопустиви су и забрињавајући притисци са којима се суочава породица Весић и Канцеларија за Косово и Метохију очекује од полиције да под хитно расветли овај случај и одговорне приведе правди, а од међународних представника да овај случај третирају с највећом пажњом.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *