У Шпанији укинуте све мере – ковид се третира као грип

0

(фото:ИФН.Њуз)

Иако одлука о карантину и даље вреди за оне који раде на стратешким пословима попут домова здравља, домова за старије и немоћне особе или затвора, запослени у свим осталим делатностима наставиће свој свакодневни живот иако имају ковид.

Министарство здравства Шпаније одлучило је да епидемију коронавируса, која траје већ две године, од сада да третира као грип, те укине основне мере.

Лакши или асимптоматски случајеви ковида више нису у оквиру обавезног карантина, а за запослене у домовима здравља, домовима за старије и затворима, карантин ће трајати пет дана у случају заразе.

Прочитајте још:  За децу до 12 година није потребан тест на коронавирус при уласку у Србију

У случајевима када су симптоми “умерени” или “високи” код оних који имају позитивне тестове на коронавирус, примењиваће се одмор код куће према налазу лекара, као и код тешке грипе.

Новим одлукама потпуно је уклоњено и праћење контаката с групама оболелих од ковида.

Уверени да је фаза епидемије превладана, шпански здравствени стручњаци објавили су да ће од сада на ковид бити фокусирани само они који се лече у болници и они из рањивих група (старији и хронични болесници).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Б92

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *