Медведев: Америка треба да прекине са отварањем биолабораторија

0

(фото: ФСК.РУ)

Америчко отварање биолабораторија је неприхватљива, јер су се у њима правиле компоненте за биолошко оружје, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на заседању Међуресорске комисије на тему успостављања националног система заштите од нових инфекција.

„Немогуће је не споменути ту активност коју су САД са својим савезницима покренули у близини руских граница. Ми морамо све то да узмемо у обзир. Добро знамо за шта су направљене те биолабораторије у Украјини, постоје одређени докази, који су објављени“, рекао је Медведев.

Он је подсетио да је рад тих лабораторија био у затвореном режиму.

„У ствари, радили су на прављењу компоненти за биолошко оружје, проучавани су патогени микроорганизми који угрожавају целокупно човечанство“, додао је он.

Прочитајте још:  Откривен документ којим Кијев признаје заробљавање војника са Змијског острва

Према његовим речима, те активности су апсолутно неприхватљиве и морају бити транспарентне.

Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да је програм америчких биолабораторија нетранспарентан и да има много питања на ту тему како у Русији тако и у другим земљама света.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *