Линта: Пресуда – још један доказ да је Суд БиХ политички

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да је ослобађајућа пресуда за убиство осам војника ЈНА у Сарајеву 22. априла 1992. године још један у низу доказа да је Суд БиХ политички и да за српске жртве у БиХ нема правде.

“Ова пресуда је јасно показала да за српске жртве у БиХ нема правде и да су судски процеси у Сарајеву за убиства српских војника и цивила најобичнија фарса” – истакао је Линта у писаној изјави.

Он подсећа да је Суд БиХ у досадашњем раду показао пристрасност и селективност због чега су Срби оправдано изгубили поверење у правосудни систем БиХ.

Како оцењује, бројне чињенице потврђују тезу да је главни циљ етнички мотивисаног правосуђа БиХ да се “оправда брутална лаж бошњачких политичара да су Срби агресори и џелати, а муслимани браниоци и жртве, односно да жртва не може бити злочинац”.

“Како сада ствари стоје, неће доћи време да пред правосуђем у Сарајеву одговарају они који су наредили и извршили или нису спречили масовне и тешке злочине над Србима током грађанског рата у БиХ” – навео је Линта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Линта је поново позвао Тужилаштво за ратне злочине Србије да коначно почне да покреће поступке и подиже оптужнице на основу бројних доказа за масовне злочине над Србима које су починили припадници муслиманских паравојних, војних и полицијских снага током рата у БиХ 1992-1995. године.

“Без истих стандарда у суђењима за ратне злочине и без поштовања свих жртава није могуће успостављање поверења и помирење између Срба и Бошњака” – сматра Линта.

Прочитајте још:  Руски ланац маркета стиже у Србију и отвара више од 100 продавница

Он истиче да Србија треба да почне активну политичку борбу за истину о карактеру рата у БиХ.

“Главни кривац за рат је исламистички режим Алије Изетбеговића чији је циљ био стварање муслиманске БиХ без или са што мање Срба” – навео је Линта.

Суд БиХ јуче је првостепеном пресудом ослободио бившег команданта Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгана Викића, помоћника министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуфа Пушину, те Нермина Узуновића и Младена Човчића кривице за убиство припадника ЈНА 22. априла 1992. године у Сарајеву.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *