Дачић одбио Вучића да би насамо био са Додиком

0

(фото:БН ТВ)

Ивица Дачић, председник СПС, није прихватио понуду председника Србије Александра Вучића да се заједно врате из Доње Градине у Београд, сазнаје “Блиц”.

Прочитајте још:  Вучић: Барикаде ће бити уклоњене
Извор “Блица” каже да је Дачић продужио посету упркос могућности да се са Вучићем у Београд врати хеликоптером, што је много комфорнија и бржа опција.

“Вучић је понудио Дачићу да се заједно врате са обележавања Дана сећања на жртве усташког злочина, али је овај то одбио. Остао је да се насамо види с Милорадом Додиком” – каже извор “Блица”.

После априлских избора, напредњацима и социјалистима предстоје преговори око формирања нове власти и на републичком и на београдском нивоу. Док се за Београд увелико помињу нови избори за 6 до 9 месеци, у републичком парламенту је ситуација много јаснија.

Прочитајте још:  Фабриковање сукоба: Kако Вучић и Мило хушкају грађане
Ипак, формирање нове Владе ће зависити и од геополитичке ситуације у вези са “руском агресијом на Украјину” и притисцима да се Београд придружи санкцијама Москви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

СПС и Додик важе за симпатизере Русије, а остаје да се види да ли је овај њихов сусрет још један показатељ да је будућност коалиције напредњака и социјалиста под знаком питања, или је Дачић имао нека друга посла са Додиком.

Дачић: Није ми одговарало хеликоптером

Ивица Дачић каже за “Блиц” да се није вратио са Вучићем јер је имао свој програм и јер је ишао у Козарску Дубицу после скупа.

” Председник Вучић ми је понудио да идемо заједно хеликоптером, али мени није одговарало, јер је био договор да обиђемо Козарску Дубицу и тамошњу болницу. Зато смо ишли одвојено, колима. Председник Вучић се одмах враћао, а ја сам остао цео дан” – каже Дачић за “Блиц”.

БН ТВ/Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *