Вучић шири панику: Зима ће бити тешка

2

Вучић (Фото: Јутјуб)

Енергетска ситуација ће ове зиме бити веома тешка, упозорио је још једном данас председник Србије Александар Вучић, указујући да ће држава учинити све да Србија има што мање проблема у том смислу, те нагласио да неће бити проблема са храном. На питање да ли грађани Србије треба да брину хоће ли бити довољно нафте и гаса, имајући у виду да је Немачка дала препоруку привреди и грађанима да рационалније троше гас, енергенте, Вучић је рекао да је Немачка озбиљна земља и да то само говори да су свесни шта је оно што долази.

„Они су припремају за оно што долази, а то је тешка зима. Ова ће бити најтежа од 50-их година за Европу, за све нас. Ко вам каже да ће све да буде лепо и лако, а има их и међу нашим министрима, тај није ни довољно озбиљан ни одговоран, већ само жели да буде популаран”, рекао је Вучић новинарима у Грчкој.

Упозорио је да ће бити много тешко у наредном периоду, истичући да сву два кључна проблема – енергенти и храна. „Уз све то имамо и додатни проблем инфлације, немогућност изласка на капитална финансијска тражишта. Ко ће сада да излази на тржиште обвезница, како да радите заменске кредите, немогуће је, зато што кеш постаје ресурс”, рекао је Вучић и додао да је добро што Србија нема високу стопу јавног дуга, која је данас 51,8 одсто БДП-а, пренео је Танјуг.

Вучић је поручио да ће хране бити довољно. „Ту неће бити проблема у крајњој линији, иако имамо проблема много и много морамо, даноноћно да радимо да обезбедимо довољне количине ђубрива”, рекао је он. Додао је да је зато са председником Ирана и разговарао телефоном како би се обезбедила довољна количина азотног ђубрива за све ратарске културе.

„Око енергената – биће много тешко”, нагласио је Вучић. Додао је да је питао европске партнере шта доноси 6. или 7. пакет санкција, да ли ће се односити на треће земље, шта ће бити са нафтом, шта са нафтоводима…Подсетио је да тек крећу преговори Србије са руском страном око гаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  СРБИЈА- СЕВЕРНА КОРЕЈА! Радник пумпе кличе Вучићу због цене горива (ВИДЕО)
Указао је и да ће бугарској страни бити потребно бар 300 дана, што уз кашњења значи годину и по, да изграде везу како би и Србија могла да повлачи конвертовани гас из грчког Александруполиса, а потребно је завршити и интерконектор са Бугарском, као и градњу ка Северној Македонији. Тако да ће Србија 99 одсто гаса у неколико наредних година добијати из Русије, рекао је Вучић.

„Много тешких и великих ствари пред нама да бисмо обезбедили сигурну зиму за грађане”, указао је председник Србије.

Прочитајте још:  Хтео да гради ван прописа: Лажни еколог Ћута је пре волео Вучића, овако је протекао њихов сусрет после ког је замрзео председника
Он је навео и да је у Европи нормално да се каже да ће се спустити температура са 18-19, на 13 до 14 степени, јер је тамо присутан другачији однос, док се, како каже, на такве речи у Србији прво смеју, па „псују мајку”, па је онда власт крива за оно што се дешава у Украјини, иако са тим нема везе…

„Да бисмо то све избегли, посебно мучење наших грађана који су пролазили кроз санкције, трудимо се да урадимо све што можемо да обезбедимо и допремимо све што је потребно. Да ли ћемо успети – не могу да гаранатујем, али гарантујем да ћемо дати све од себе”, истакао је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић шири панику: Зима ће бити тешка

  1. To su sve poslovi Vlade, ostavi se tudjeg posla i radi svoj. Ne izigravaj vise, prevrsio si meru! Daj ostavku, ako ti je toliko tesko. Stalno kmecis i kukumavcis, te ovo je tesko, ono je pretesko te ziv nisam, te imam tremu. Daj ostavku i oslobodi se tereta, tj. Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *