Инспекторка изашла на градилиште Александра Шапића, па премештена у Обреновац

0

Александар Шапић

Након што је грађевинска инспекторка Марица Б. по телефонском позиву 2015. године изашла на терен, на градилиште на Новом Београду, чији је инвеститор Александар Шапић, добила је премештај у другу београдску општину.

Да је управо Шапић заслужан за њен премештај, може се видети из службене белешке до које је дошао портал Нова, а у којој се наводи да јој је председник општине рекао да се врати одакле је дошла.

Шапићево градилиште налази се у општини Нови Београд, на Бежанијској коси, а о овом спорном пројекту извештавао је и Србин.инфо са лица места. Против Александра Шапића је јуна 2021. године поднета и кривична пријава због нелегалне изградње овог објекта, али и због проблема које су комшије имале с овим градилиштем.

Данас на спорном градилишту почива велелепна вила, а испред ње налазе се и приватна паркинг места која је себи на сумњив начин обезбедио Шапић. Ипак, његову бахатост на својој кожи је најжешће осетила грађевинска инспекторка Марица Б. која је слањем на друго радно место кажњена само зато што је радила свој посао.

Наиме, грађевинска инспекторка је, како се може видети у службеној белешци у чији посед је дошла редакција Нова.рс, 3. октобра 2010. године примила телефонску пријаву да се изводе грађевински радови у једној улици на Бежанијској коси, на Новом Београди.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У 13 часова изашла сам на лице места и затекла раднике који изводе радове на доградњи стамбеног објекта. Питала сам раднике ко је инвеститор радова, а они су рекли да ће да га позову. Након десетак минута појавио се председник Градске општине Нови Београд, господин Алексадар Шапић“, наводела је инспекторка у белешки, па додала:

„Одмах ме је питао ко ме је посало. Ја сам рекла да долазим као дежурни грађевински инспектор на основу телефонске пријаве и питала сам га да ли има дозволу за извођење радова. Он ми је одговорио да је све папире однео у општину и да ће се он лично побринути да прегледа све предмете које ја водим. На крају ми је рекао да идем одакле сам дошла, тако да нисам била у могућности да извршим увиђај, нити сачиним записник. На лицу места сачињене су три фотографије“, навела је инспекторка.

Седамнаест дана касније, Шапић се службеним дописом, који такође поседује редакција нашег портала, обратио начелнику управе ГО Нови Београд, где потврђује да је поменутог дана био на адреси, да је објекат изнајмио од власнице уз договор да она уреди двориште куће, надстрешнице, стазе, али и сређивање унутрашњости куће.

Прочитајте још:  Кад пре?Директорка "Батута" већ препоручује 4 дозу вакцине против Ковид 19
Шапић тврди да је власница уредно пријавила 17. августа исте године поменуте радове.

Како се види у документу који датира од 18. августа, власница је обавештена о томе који радови се могу извести без тражења дозволе и то се односи на кречење, скидање плочица, замена столарије и слично.

Међутим, како се види на фотографијама сачињеним октобра 2015. године на поменутом градилишту, реч је о далеко сложенијим радовима на објекту који заправо ни не поседује плочице, столарију, радијаторе, пошто је и даље у фази изградње.

Прочитајте још:  Масовна вакцинација грађана Србије у првом кварталу наредне године
Инспекторка премештена у Обреновац

Како се сазнаје, инспекторка Марица Б. је убрзо након сусрета са Шапићем премештена на друго радно место, у Градској општини Нови Београд. Редакција Нова.рс позвала је Александра Шапића у нади да ћемо од њега добити коментар, али до закључења овог текста одговор није стигао.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *