Вучић: Србија ће наставити пут ка ЕУ, упркос паду популарности ове идеје у друштву

0

Вучић (Фото: Јутјуб)

Власти Србије ће наставити свој пут ка уласку у ЕУ, упркос томе што се томе противи већина становништва земље. Ово је у среду изјавио председник Србије Александар Вучић на заједничкој конференцији за новинаре у Берлину са немачким канцеларом Олафом Шолцом, преноси ТАСС.

“Оно у шта нема сумње је избор Србије да буде на европском путу и ​​Србија ће томе бити чврсто опредељена. И поред тога што тренутна истраживања јавног мњења у Србији показују да то није најпопуларнији пут, српске власти у потпуности ће подржати овај пут Србије у будућности“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Професор планира да свим основцима у Србији обезбеди бесплатне уџбенике
Председник је рекао и да ће Шолц ускоро посетити Београд, али српски лидер није навео тачан датум.

Вучић је раније, у интервјуу немачком листу Ханделсблат , изразио забринутост да би, уколико би сутра био одржан референдум о приступању Србије ЕУ, 44 одсто гласало против, а само 35 одсто за. Разлог за таква осећања види у чињеници да Срби од ЕУ чују само једно: земља мора да призна Косово као независну државу. Многи Срби су уморни од овога, јер у исто време виде потпуно другачији приступ западних сила у Украјини, па имају осећај двоструких стандарда, објаснио је Вучић. Председник је изразио наду у подршку Шолца по питању приступања Србије Европској унији.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *