Предлог о сусрету премијера и српског патријарха стигао из Абазовићевог кабинета.

Прочитајте још:  МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Дритан у Београду већи Србин од мене!
Митрополија црногорско – приморска саопштила је да је предлог о сусрету премијера Дритана Абазовића са српским патријархом Порфиријем стигла из кабинета председника Владе.

Из Митрополије су казали да, пошто није планиран долазак патријарха српског у Подгорицу, сусрет са Абазовићем ће бити организован у манастиру Острог.

“Поводом информације у медијима о “могућем сусрету Патријарха српског Порфирија и премијера Дритана Абазовића”, обавјештавамо јавност да је предлог дошао из Kабинета премијера, којом приликом је саопштена његова намјера да се са Патријархом сусретне у Влади Црне Горе. Из Митрополије је одговорено да приликом организације прославе, није предвиђен долазак Његове Светости Патријарха српског Порфирија у Подгорицу те да је због недостатка времена сусрет могуће организовати једино у манастиру Острог. Из Kабинета премијера је овај предлог прихваћен уз захтјев да се упути формалан позив, што је и учињено. Свети Василије већ 350 година позива све људе на сретање и саборовање у своме Острогу, благосиљајући сваког ко му са чистом вјером, љубављу и надом долази”– поручили су из Митрополије.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *