Влада Србије дозволила извоз брашна

0

Влада Србије је данас дозволила извоз брашна јер је процењено да то неће угрозити снабдевеност домаћег тржишта. Извоз брашна је омогућен изменом Одлуке о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом су уведена квантитативна ограничења извоза на месечном нивоу за одређене пољопривредно-прехрамбене производе.

„Снабдевеност брашном и пшеницом на домаћем тржишту је добра и слободан извоз брашна не може да угрози снабдевеност домаћег тржишта, а омогућава да се пред жетву растерете силоси за пријем новог рода, као и да се сачувају традиционална тржишта, с обзиром на то да је Србија традиционални извозник брашна на тржишта земаља из региона”, наведено је у саопштењу после седнице Владе.

Истакнуто је да ће слободан извоз брашна имати вишеструки позитиван економски утицај на домаће тржиште, довешће до већег упошљавања домаћих прерађивачких капацитета и млиновима омогучити да обезбеде новац за откуп новог рода у жетви, преноси Бета.

Извоз из Србије пшенице и брашна, као и кукуруза и уља, забрањен је 10. марта ове године да би се обезбедила снабдевеност тржишта у време кризе изазване ратом у Украјини, а 20. априла су одобрене квоте за извоз те робе.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *