Шиптари поднели захтев за пријем у Савет Европе, заседа Савет за националну безбедност

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Доника Гервала, шиптарска политичарка,  предала је и званичан захтев за улазак Косова и Метохије у Савет Европе. Тим поводом председник Србије Александар Вучић оценио је да је тиме Приштина срушила још један споразум који су потписали, а то је Вашингтонски споразум. Савета за националну безбедност сутра ће одржати седницу за безбедност овим поводом.

Вучић је подсетио да су десет година газили Бриселски споразум, а сада после тога брутално су погазили и Вашингтонски споразум и Резолуцију 12 44.

„Нећемо признати косовску независност, али наш одговор мора да буде паметан и мудар, да сачувамо мир и стабилност, да будемо чврсти, снажни и упорни у заштити нашег интереса у жељи да се компромисом дође до решења и поштује потписано”, поручио је данас председник Србије Александар Вучић поводом информације да је Приштина поднела захтев за пријем у Савет Европе, преноси Танјуг.

На питање да ли су тачне тврдње Приштине да имају две трећине у СЕ Вучић је рекао да не зна да ли имају већину или не.

„Ако рачунам све земље то је на 67, 68 до 70 одсто уколико би сви они који су признавали тзв независности гласали за чланство”, рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је навео и да то није све и да Приштина ускоро улази у програм Партнерство за мир, јер су за то добили подршку Американаца.

Према његовим речима, у наредним недељама званичници Србије даће све од себе да покажу да могу да се боре и чувају своју земљу.

„Ми смо мали, једна мала слободарска земља која се труди да чува свој суверенитет и право на самостално одлучивање. Покушаћемо да им се на миран и дипломатски начин по том питању супротставимо, наше могућности су ограничене, невелике, али живот је борба. Борићемо се, нема повлачења, нема предаје и нема склањања пред уценама и ултиматумима. То је оно што ми можемо да урадимо”, поручио је Вучић.

Прочитајте још:  Хаос у Приштини због Охридског споразума: Опозиција тражи Kуртијеву оставку, окупљени бацили димне бомбе на зграду Владе!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *