Из Азовстаља евакуисано више од 260 бораца

0

Руски војник надгледа евакуацију из челичане (Фото EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA)

Више од 260 украјинских бораца, међу њима и неки који су тешко рањени, евакуисано је ноћас из комплекса челичане Азовстаљ у Маријупољу и одведено у области под руском контролом, саопштила је украјинска војска.

Заменица украјинског министра одбране Хана Малијар рекла је да су 53 тешко рањена борца одведена у болницу у Новоазовск, источно од Маријупоља, а додатних 211 бораца евакуисано је до Оленивке хуманитарним коридором.

Руско министарство одбране објавило је у понедељак да је постигнут договор да рањени војници напусте комплекс челичане ради лечења у граду који је у рукама проруских сепаратиста.

Малијар је рекла да ће бити уговорена размена за њихов повратак кући.

Она је додала да су у току мисије да се спасу остали борци у челичани, последњем упоришту отпора у јужном лучком граду Маријупољу, пренела је Бета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Синоћ када је пао мрак, неколико аутобуса кренуло је из челичане уз пратњу руских војних возила.

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да је евакуација бораца из Азовстаља на територију под контролом сепаратиста спасила њихове животе.

„Украјини је потребно да украјински хероји буду живи. То је наш принцип”, рекао је Зеленски у свом ноћном обраћању.

„Наша војска и обавештајна служба почели су операције да спасу браниоце Маријупоља. Рад се наставља да се момци врате кући и за то је потребно пажљиво деловање и време”, рекао је Зеленски.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *