Путин: Екстремизам постоји у свим земљама, али нигде осим у Украјини нацизам се не подстиче на државном нивоу

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Руски председник Владимир Путин је рекао да неонацизам већ дуго хара у Украјини, док га прати „налет помахнитале русофобије у западном друштву“.

“Нажалост, у нашој суседној Украјини, неонацизам одавно хара, на шта неки наши партнери са такозваног колективног Запада затварају очи, па самим тим заправо подстичу њихове активности. А све то прати и невиђен налет бесне русофобије у такозваним цивилизованим и политички коректним земљама западног друштва“, рекао је Путин, говорећи на самиту ОДКБ-а.

Екстремизам постоји у свим земљама, али нигде осим у Украјини нацизам се не подстиче на државном нивоу, рекао је Путин.



„Али нигде на државном нивоу се нацисти не величају. Нигде. И нигде у цивилизованим земљама се не подстичу хиљаде неонацистичких бакљада са неонацистичким симболима од стране власти. То се нигде не ради. Нажалост, то се дешава у Украјини“, рекао је Путин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Путин је додао да западне земље варварски руше споменике херојима који су ослободили Европу од нациста, те да цинично прекрајају историју и поништавају подвиге оних који су однели победу у Другом светском рату.

Говорећи на самиту ОДКБ, Путин је рекао да земље организације треба да се супротставе било каквим покушајима да се уздижу нацисти, њихови саучесници и њихови савремени следбеници.

„Ово је изузетно важно управо сада, када се у земљама Европе варварски руше споменици херојима-ослободиоцима, забрањено је полагање цвећа на спомен обележја, цинично покушавају да прекрајају историју, величајући убице и издајнике и вређајући њихове жртве, прецртавајући подвиге оних који су претрпели победу и победили“, рекао је Путин.

Прочитајте још:  Након што је Моцарт изгубио од Вагнера: Амерички ПМЦ регрутује мексичке затворенике за рат у Украјини!
БОНУС ВИДЕО:
https://youtu.be/YeNBT3LfyS8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *