Француски генерал: Запад је лицемеран, плаче за Украјином, а поздрављао бомбардовање Србије

0
херојски, извештај, питања

Нато бомбардовање Србије

Пензионисани Француски генерал Жак Гилеман рекао је да је Запад лицемеран, јер плаче за Украјином, а поздрављао је бомбардовање Србије, која је, како је додао, била неправедно оптужена за геноцид.
Гилеман је у изразио уверење да ће “када завлада мир и слегну страсти, историчари ће анализирати ситуацију како би објективно утврдили правог оптуженика”.

– Американци су 1990. године одустали од приближавања Русије и Европе, обећали су Горбачову да никада неће ширити НАТО на исток. Запад не само да је задржао НАТО са 16 тадашњих чланица, већ је интегрисао још 14 земаља у алијансу инсталирањем пројектила на границама са Русијом, тренутно пет земаља чланица НАТО има америчко нуклеарно оружје на својој територији. Од 1990. НАТО више није одбрамбени савез, напротив, он је офанзивни савез, који се повинује наређењима Вашингтона да влада светом. НАТО је увек агресор, у Србији, Ираку, Либији, Сирији, Авганистану, са успесима за које сви знају. НАТО је 1999. бомбардовао Србију са армадом од 800 летелица и ампутирао Косово, које је постало мафијашка држава – центар за трговину људима, оружјем, дрогом и људским органима – рекао је Гилеман.

Француски генерал је додао да “Запад оплакује судбину Украјине, али је поздрављао бомбардовање несрећне Србије, неправедно оптужене за геноцид”.

– Злочиначко бомбардовање мале земље, која никог није напала, трајало је 78 дана. Повратак Крима од стране Москве је повратак бумеранга независности Косова, наметнутог Београду уз потпуно кршење међународног права – рекао је Гилеман.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *