Легализација РАСКОЛА: Титоисти су створили македонски народ и МПЦ, сада им наследник Порфирије даје аутокефалност!

1
македонија, раскол, македонији

македонија Georgid/Depositphotos

Осим што су већ осведочени свејеретици (најтежи грех којим се губи Благодат крштења, а о епископству да не говоримо), лжеепископи СПЦ на челу са папољупцем Порфиријем, од сутра (19.05.2020) постају и расколници саслуживањем са тзв. Македонском ПЦ у Храму Светог Саве од 09:00. и тиме поново спаљују Св. Саву.
Ево како о томе пише преп. Јустин Ћелијски:
Пророчке речи светог Јустина Ћелијског. 1969- Истина о СПЦ у комунистичкој Југославији: “МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – скраћено МПЦ” – овако катастрофално неправославним и судбоносно кобним решењем питања МПЦ – Свети Сава је поново спаљен. А са тим: спаљени су сви догмати и сви свети канони Православне Цркве Христове. Зато је у тзв. МПЦ у самом њеном настанку и њен НЕСТАНАК!

Сада је очигледно да се остварује ватикански план, Титоисти су за њихов рачун створили Македонски народ 1945. А затим 1959 створили МПЦ, 1969 дали аутономију МПЦ и сада 2022 Порфирије (ватикански агент као и Тито) ће им дати аутокефалност

Патријарх Викентије је умро 5. јула 1958. под загонетним околностима (отровали га титоисти), непосредно после сабора на којем је одбио да стави на дневни ред питање признања тзв. Македонске православне цркве. [Википедија]

Када је, након смрти патријарха Викентија II 1958. изабран патријарх Герман, на њега су вршени још жешћи притисци да се сагласи са оним што нису његови претходници. Синод је 1959. дао аутономију.

„Међутим, њихови захтеви били су све већи, а такође и притисци комунистичких власти, да МПЦ постане засебна црквена организација. На тај захтев црквене власти наравно, нису могле да пристану јер би то значило разбијање јединства СПЦ. Такви захтеви појавили би се и са других страна, а организациони и канонски поредак СПЦ био би урушен”.

Прочитајте још:  Вучићева Србија: Суспендован наставник због три прста у учионици

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Легализација РАСКОЛА: Титоисти су створили македонски народ и МПЦ, сада им наследник Порфирије даје аутокефалност!

  1. Ма где су Срби, кад непријатељ може све код нас да разори? Докле ће се ћутати и гледати? Зашто не могу да се уједине?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *