Шта ли Зеленски послао? Вучић хоће да помогне у преговорима Русије и Украјине и да учествује у обнови Украјине

1

(фото:Њуз Фронт)

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Украјине Володимира Толкача и пожелео му добродошлицу у нашу земљу.

Вучић је изразио искрено жаљење због ситуације у Украјини и нагласио је да је Србија привржена поштовању начела територијалног интегритета и суверенитета држава, као једног од основних принципа међународног права, те да у том смислу уважава територијални интегритет Украјине, саопштено је из његовог кабинета.

Додао је и да је Србија изложена непринципијелном ставу једног дела света када је у питању једнострано проглашена независност такозваног Kосова и захвалио Украјини на поштовању територијалног интегритета Србије.

Истакао да је Србија цивилима избеглим из Украјине обезбедила најбоље могуће услове, као и сва права на боравишне и радне дозволе, у складу са правилима земаља Европске уније, чак и на вишем нивоу. Најавио је и да ће ускоро, са амбасадором Толкачом, посетити украјинске избеглице у нашој земљи, као и да ће Србија учествовати у обнови градова у Украјини.

Такође је поновио да се Србија, у складу са сопственом доследном политиком, залаже за мирно решавање спорова, те да у том смислу подржава све напоре који су усмерени на преговоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Толкач је захвалио на хуманитарној помоћи коју Србија пружа угроженим украјинским цивилима, као и на финансијској помоћи.

Н1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шта ли Зеленски послао? Вучић хоће да помогне у преговорима Русије и Украјине и да учествује у обнови Украјине

  1. Ti ces da pomazes Ukrajini, a svaki dan narod uplacuje preko mobilnog i na druge nacine za lijecenje bolesne djece? Ova jadna djeca su bolesna upravo zbog bombardovanja srpskih velikih prijatelja sa zapada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *