Не може да постоји МПЦ јер су Македонци само географска одредница

0

Црква на Охриду у Северној Македонији (Фото: Pixabay)

Било која “црква” која је насилним путем и по пројекту комунистичких зликоваца створена разарањем делова СПЦ и светосавских темеља, код мене не ужива никакво поштовање и према таквим заједницама имам однос као према некој секти. Било која “нација” која је вештачки створена разбијањем српског националног бића и коју су порађали црвени зликовци на састанцима својих вампирских комитета, за мене не постоји. За мене сте ви Македонци, Црногорци и слични, само географска одредница. Не нација, не народ, не црква. И то право да будете нешто што нисте вам не одузимам ја, одузимају вам га ваши преци, који су заједно са мојима били једно. И ја могу да вас видим као реалност данас, можемо да делимо као људи неке универзалне вредности, да се поштујемо као људи, али не можете уз кафу да ме лажете ко сте ви, да кривотворимо чињенице… Или ови Бошњаци, са којима треба да се лажемо да су Турци од кад је света и века…

Жао ми је што ово звучи можда грубо, политички, братски или “братски” некоректно у времену у коме се под велом ових празних флоскула изиграва нешто што не постоји, у времену у коме по неким вештачким постулатима треба да се лажемо ко смо и шта смо, у времену у коме се на један перфидан начин ради на даљој разградњи српског бића, према коме ваше “државе” кидишу као хијене, али од тога шта ви браћо или по многоме “браћо” мислите, битније ми је оно што су творили, заступали и за шта су умирали наши заједнички духовни и државотворни прегаоци кроз векове и по чијим начелима, законима, темељима, канонима и осталим правилима и законоправилима, ви не постојите као то за шта се данас издајете, већ само као де српског бића и српског духовног темеља. Лично могу да вам се радујем кад се у том пуном смислу томе и вратите и кад престанемо да и даље градимо братство, јединство и сестринство на потирању српства, на лажима и јудиним пољупцима.

Прочитајте још:  Има ли изгледа за Србе

Марко Радуловић/Фејсбук

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *