МУП може да открије ко шаље лажне дојаве

0
МУП, школама

МУП (фото: Фејсбук)

“МУП улаже у опрему, има најсавременија средства у погледу ИТ комуникације, и може да открије ко шаље лажне дојаве о бомбама на адресе у Србији”, изјавила је пуковница полиције у пензији Славица Радовановић.

“Не делим мишљење (министра Александра Вулина) да се не може лоцирати, само се треба потрудити и да се људи са правим стручним знањима и способностима укључе у такве активности” – рекла је Радовановић за Н1 на питање да ли Вулинова изјава представља немоћ.

Прочитајте још:  Куртијева "полиција" ухапсила хероја са Кошара
Министар унутрашњих послова изјавио је раније да је немогуће зауставити дојаве бомби.

Радовановић сматра да је тај посао сигурно тежак, јер се ради о великом броју дојава, али да МУП има капацитете да обави тај посао.

На питање како види то што се министар обраћа јавности уместо в.д. директора полиције, каже да то није добро за грађане, јер је министар политичка личност док је директор полиције политички потпуно неутралан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Сигурно да би појава директора полиције лили неког од његових непосредних сарадника и давање изјава на овакву тему (дојава о бомби) имало озбиљнији ефекат и да би се грађани осећали безбедније” – оценила је она.

Према њеним речима, утисак је да министар Вулин жели да себе стави у први план, а његов начин комуникације и поруке које шаље “свакако не могу да улију сигурност грађанима”.

“Све говори у прилог томе да министру уопште не треба директор полиције, што је ван памети” – рекла је Радовановић.

На питање о увођењу Амбер алерт система, Радовановић, која ради у Центру за несталу и злостављанзу децу, каже да јој није јасно зашто их још увек није примио министар Вулин.

Прочитајте још:  Министарство здравља због коронавируса спрема карантин за мигранте
Она сматра да систем Амбер алерт Еуропе “није погодан за нашу ситуацију и земљу”, већ да се треба угледати на Амбер алерт у Америци, земљи у којој је систем настао и где је највише развијен.

“Искуства држава у којима функционише Амбер алерт показује да дете буде пронађено у 96 одсто случајева када се систем активира” – рекла је она.

Директно.рс

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *