Власници Дина картице ће банкомат моћи да замене касом у продавници

0

(фото:Динакард)

Власници домаће платне картице Дина у објектима трговинског ланца “Меркатор”, уз минималну куповину могу да подигну и готовину до 5.000 динара без обзира на то у којој банци имају отворен рачун и то без провизије.

Могућност да се уз плаћање рачуна у трговини подигне и готовина, прва је испробала гувернерка Народне Банке Србије Јоргованка Табаковић.

Јоргованка Табаковић је захвалила “Меркатору” и “Уникредит” банци зато што прихватају Дину било које банке, уз подизања кеша без провизије. Тиме практично каса продавнице замењује банкомат.

“Имали смо стране картичне брендове, али смо имали и извештај о томе колико је то скупо, увек се та цена превали на купца, а скупо је и за продавце и државу. Народна банка Србије је уложила напоре да изгради инфраструктуру. На том пројекту је имала сараднике у банкама, пре свега у Поштанској штедионици и Уникредиту, који ни на овој услузи нису били себични да дозволе клијентима само своје бенке”, истакла је Табаковићева.

Подизањем новца у трговини грађани ће штедети време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово је нешто што ће убрзати развој система Дина картице, допринети развоју платног система у Србији и повећати број трансакција”, рекао је председник Извршног одбора “Уникредит” банке Никола Вулетић.

Прочитајте још:  Украјина победник Евровизије, Констракта на петом месту
Директорка “Меркатора” Виолета Ковачевић нагласила је да је Дина платни систем домаћи систем и да је Дина домаћа платна картица која кроз године у континуитету расте.

“Мислим да ће укључивање Дине кроз овај пројекат допринети њеном даљем расту”, рекла је Ковачевићева.

Од укупних трошкова које трговци плаћају банкама за коришћење платних картица више од 97 одсто одлази интернационалним картичарима, а само три одсто Дини. То је несразмерно, јер се са домаће картице остварује 30 одсто плаћања, а 70 одсто страним картицама.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *