Натан Албахари (ПСГ): „Лаврову није место у Београду. Неприхватљиво је да угостимо агресора“

2
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Натан Албахари из Покрета слободних грађана (ПСГ) рекао је гостујући на Н1 да посета руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Србији у овом тренутку може да донесе више штете него костити.

“Не значи да не треба да имамо односе са Русијом, али када Русија убија цивиле, а не видимо крај рата, Лаврову није месту у Београду, тиме би Србија дала погрешан сигнал нашим савезницима са Запада и ЕУ и додатно збунила јавност у Србији. Ми смо гласали са све резолуције у УН, нисмо се још ускладили са рестриктивним мерама и санкцијама Русији и сада одједном нам долази министар, неприхватљиво је да угостимо агресора који је започео рат”, рекао је он.

Прочитајте још:  Тридесет хиљада Мухамеда онлајн, а Срби без струје
Он додаје да је та посета наставак разговора Александра Вучића и Владимира Путина и да је то посета симболична.

„Учествоваће на пријему поводом Дана Русије, то је лоша порука и слика Европи пре доласка канцелара Шолца, питање је да ли је Вучићу речено да Лавров долази или је то договорено много пре. Чини ми да се да посета Лаврова не одговара Вучићу, можда му је речено да Лавров долази и да то тера Србију да се определи, ми ћемо морати да се определимо“, казао је Албахари, додајући да је јун крајњи рок.

“Из дипломатских кругова можемо да чујемо да је време већ истекло и да тиме што Србија није увела санкције да смо се јасно опредеили, то би биле јако лоше вести ако долазе из Париза, Брсиела, то би било катастрофално за Србију – ако се определимо за Русију, Србија ће банкротирати као држава”, додаје саговорник Н1.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Референдум је у Србији суштински укинут
Коментаришући евентуалне санкције, Албахари каже да оне економски не би погодиле ни Русију ни Србију, већ да би представљале неку врсту симболике.

“Наша трговина са Русијом је око две милијарде, већином нафта и гас, а са Европском унијом око 30 милијарди. Што се тиче гаса, можемо да видимо да и остале земље ЕУ као што су Немачка и Италија још увек добијају гас, он тече. И за Србију, када Србија крене да имплементира пакет санкција, гас ће наставити да тече, мислим да ту не би требало да има страха да ће да га заврну, може да буде већа цена гаса, Александар Вучић је рекао да је обезбедио повољну цену гаса, али ми не знамо ту цену”, закључио је Натан Албахари.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Натан Албахари (ПСГ): „Лаврову није место у Београду. Неприхватљиво је да угостимо агресора“

  1. Poštovani g. Albahari,
    Iznosite neistine (“Rusija ubija civile”) i koristite ih da ojačate svoj rusofobni i proeuropejski stav. Načelno, nemam ništa protiv da to bude Vaš lični stav, ali uzdržite se od savetovanja i nametanja tog istog stava ostalima. Ni kroz istoriju, a ni sada, Zapad nije donosio dobro Srbiji, naprotiv. Postoje znatno veće vrednosti i ljudski smisao, nego sto je puki obim trgovinske razmene. To većina Srba zna, ili makar oseća.
    Možda to Vama ne prija. U tom slučaju možete slobodno da se pridružite svojim uvaženim zapadnim prijateljima. Uostalom, siguran sam da bi to donelo dobro i Vama lično, a i Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *