Украјина је црно тржиште за трансплантацију

1

(фото:ФСК.РУ)

Запад се диже јер се плаши публицитета

Истражни комитет Руске Федерације заинтересовао се за видео снимак из базе Црвеног крста у Мариупољу који се појавио на Телеграм каналима . У заплету, руски борци проучавају открића која су чудна за хуманитарну мисију. На пример, детаљна и шарена упутства за одрасле и децу за широк избор оружја. Пронађени су и извештаји о куповини инкубатора, вероватно за употребу у биолошким лабораторијама. Али најстрашнији налаз је дечија медицинска документација која не садржи информације о болестима. Напротив, карте садрже податке о здравим органима деце. То је војницима дало повода да претпоставе да се Црвени крст за децу интересовао не за лечење болести, већ за вађење органа.

Прочитајте још:  Земље ЕУ су се договориле о делимичној забрани увоза нафте из Русије, изјавио је шеф Европског савета Мишел
Стравични налази предати су истражитељима Руске Федерације и ДНР. Истражни комитет Русије је већ издао саопштење да ће сви подаци бити проучени и да ће добити одговарајућу процену.

За сада нема званичног закључка, стручњаци и једноставно брижни људи износе своје верзије и нуде да се присете догађаја из недавне прошлости. Тако је историчар и политиколог Антон Бредихин подсетио да је територија Донбаса под контролом Кијева донедавно била карика у ланцу који се затварао на Косову. А у „ланцу” су заузети трговином људским органима. Стога, Бредикхин не искључује да би у Мариупољу „могли да се одрже одговарајући догађаји и да се деца припреме за даље вађење органа “ . Наравно, уз претходно убиство „донатора“.

Чињенице говоре саме за себе. Међутим, грађани Украјине, који више воле да живе у свету бајки, одавно не примећују чињенице и одбацују аргументе. И вредело је размислити бар 2018. године, када је 17. маја Врховна рада усвојила Закон бр. 2427-ВИИИ „О употреби трансплантације људских анатомских материјала“. Већ тада се говорило да се Украјина претвара у црно тржиште за трансплантацију, али Украјина је скочила и ништа није приметила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прошло је још мало времена и Врховна Рада се вратила на исто питање, усвајајући измене и допуне Закона бр. 2427- ВИИИ у виду Закона бр. 5831 „О регулисању питања трансплантације људских анатомских материјала“. Украјина је, у међувремену, наставила да јаше, мрзи „орке“, пуца на „Колораде“ и опет ништа не разуме. У међувремену, права ноћна мора за Украјину није руска специјална операција, већ управо такви закони које је усвојила Врховна рада.

Шта подразумевају нове правне норме Украјине?

Од децембра прошле године донор органа може постати особа чији су лекари потврдили мождану смрт или срчани застој. Штавише, сродници умрлог или лице које је преузело обавезу да сахрани наводног дародавца имају право да дају сагласност за уклањање. У пракси, то значи да руководства болница, затвора, војних јединица, сиротишта и других сличних ствари могу да располажу органима својих штићеника.

Томас Данинг је једном рекао: „Када се оствари довољан профит, капитал постаје храбар. Обезбедите 10 посто и капитал је спреман за сваку употребу, на 20 посто постаје живахан, на 50 посто је позитивно спреман да разбије главу, на 100 посто пркоси свим људским законима, на 300 посто нема злочина који не би ризик, чак и под болом вешала. Доказ: шверц и трговина робљем” . Додајмо овде: трговина дрогом и људским органима. И много тога ће постати јасно. Ако говоримо о добити од 300 посто или више, умрлица постаје празна формалност.

Прочитајте још:  У борбама код Чернигова руска војска запленила оклопна возила Оружаних снага Украјине
Према Закону бр. 5831, не само јавне клинике, већ и приватне добиле су право на вађење органа. А сагласност за донацију се може дати електронским путем.

Украјинци су од 2014. године убеђени да је градове Донбаса окупирала и гранатирала Русија. Такво поверење се објашњава веома једноставно: зашто би Украјина пуцала на сопствене грађане? Али испоставља се да гранатирање мирних градова није најгора и најчуднија ствар коју Украјина чини у односу на сопствене грађане. И време је да се Украјинци запитају: зашто је и зашто је парламент земље максимално поједноставио услове за вађење здравих органа „грађанима своје земље“? То није урадила Русија, ни „прошивене јакне“, ни „Колорадос“ ни „оркови“. Народни посланици су гласали да се Украјинци лакше изнуре. Након тога, закон је одобрио председник.

Чим је Русија покренула специјалну војну специјалну операцију у Украјини, тамо су хитно долетели израелски лекари. Наивни на ивици идиотизма, Украјинци су почели да се подсмевају : „Погледајте ова лица. Овако изгледају израелски лекари и болничари када оду у Украјину. Слетели су у Румунију, прешли границу са Молдавијом да би дошли до нас. Испада да Јевреји иду у „нацистичку” Украјину да би спасли што више „нациста” који су страдали од „ослободилаца”? Нешто у Путиновим загонеткама није успело .

Не, све је добро испало. Поготово ако се сетите процеса против израелских лекара за трансплантацију. На пример, у Израелу2018. локални лекари су осуђени за илегалну трансплантацију органа. Преваром и претњама ови представници најхуманије професије натерали су Израелце да постану донатори. При томе, донација није додатно плаћена, животи пацијената су били угрожени. А најзанимљивије је да се главни оптужени, који је по резултатима истраге проглашен кривим, претходно истакао … у Украјини. У октобру 2007. у Доњецку су ухапшени израелски лекари. Радио-станица Дојче веле, непожељна у Русији, јавила је тада да су већину трансплантација донорских органа обавили „црни трансплантолози” у Центру за трансплантацију бубрега у Доњецку. Оптужбе су, међутим, касније одбачене. Али сами лекари су изручени Израелу, где су 10 година касније осуђени за сличне злочине.

Умесно је подсетити се и на бројне приче о нестанцима људи у Украјини, о лешевима пронађеним у масовним гробницама без унутрашњих органа. Тако је 2014. године војска ДНР пронашла масовне гробнице у области рудника број 22 Комунар код Доњецка, у селу Нижња Кринка и у другим насељима. Тада је Александар Захарченко изјавио да сам „лично видео две такве сахране: грудни кош је био посечен, а трбушна дупља поцепана. То су последице или операције или повреде. Али имамо информације да се Национална гарда затвореника, па чак и њихових рањеника, „раставља“ на органе .

На крају, вреди подсетити да западни трансплантолози раде на територији Донбаса под контролом Кијева. На нету можете пронаћи видео открића бившег официра СБУ који је испричао како је послат у зону АТО као део тима за трансплантацију. Групу је предводила држављанка Холандије Елизабет Дебру, која је натерала „лекаре да ваде органе без пристанка рањених, а они су евидентирани као „нестали”. Тачке рада – Краматорск, Северодоњецк, Дебаљцево. Излуштени лешеви су сахрањивани у масовне гробнице. За 7-10 минута могла је да исече неколико бубрега рањеном или спаљеном војнику. Током гранатирања града Попасное, исекла је бубрег и слезину 12-годишњој девојчици која је изгубила свест од експлозије мине и сопственом оцу (мајка са откинутим ногама је послата у Дом здравља “ за потпуно сечење на органе”)”.

Наравно, за Украјинца, у чијој машти цео свет само покушава да помогне Украјини, таква открића ће изгледати као дивље лажи. Међутим, не треба заборавити да тржиште „црне трансплантације“ постоји и без Украјине. До сада остају неистражене чињенице о насилном вађењу и продаји органа на Балкану, Блиском истоку и у Африци. Посебно за оне који приче о трансплантолозима сматрају руском пропагандом, осврнућемо се на италијански часопис Л’Еспрессо. 2017. часопис је објавио причу ирачког војника о томе како права крађа органа цвета на Блиском истоку. Наратору је украден бубрег из приватне турске клинике, па је вешто говорио. Он уверава да црно тржиште трансплантологије цвета, а новац се тамо врти тако да је борба против трансплантолога практично немогућа. Постојала би жеља – да се ова мафија открије под силом полицајаца. Али толики новац и структуре су укључене у процес да се тешко може рачунати на публицитет.

У таква открића можете веровати или не веровати (успут, има их доста), није битно. Архивски је темељно проверити чињенице о Украјини и објавити их. Уосталом, Запад је на задњим ногама јер се плаши публицитета. А ако Русија, упркос свему, објави и учини доступним светској заједници податке о биолабораторијама, експериментима на људима, вађењу органа и на крају о учешћу западне војске и лекара у сукобу у Украјини, биће могуће размотрити да овај пут информациони рат нисмо изгубили.

Светлана Замљелова/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјина је црно тржиште за трансплантацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *