Небензја напустио седницу Савета безбедности

1

Руски амбасадор у УН-у Василиј Небензја, фото: © REUTERS/Brendan McDermid

Руски амбасадор при УН Васили Небензја напустио је данас седницу Савета безбедности УН током обраћања председника Европског савета Шарла Мишела у којем је оптужио Москву за изазивање глобалне кризе са храном тиме што је покренула војну акцију у Украјини.

Мишел је окривио руске трупе “за ратне злочине и злочине против човјечности, цитирајући извештаје о сексуалном насиљу”, које је било у фокусу седнице Савета безбедности.

Прочитајте још:  Макрон: Русија се не сме понижавати
Небензја је у изјави пре наступа Мишела “категорички одбацио” све оптужбе о сексуалном насиљу које су наводно вршили руски војници и рекао да су такви наводи лаж.

Док је напуштао салу Савета безбедности током Мишеловог обраћања, Небензја је рекао Ројтерсу да није могао да остане због лажи које је Шарл Мишел дошао да шири.

“Можете да изађете из просторије, можда је лакше да не слушате истину” – рекао је Мишел обраћајући се директно Небензји док је он излазио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Небензја напустио седницу Савета безбедности

  1. Ono sta su radile Americke trupe u Iraku, Libiji, Siriji i Avganistanu i svuda gde su bile su dno dna , silovatelji ubice, zlocinci. Zasto ne osude i ne uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji, koja vec 7 godina ubija i ratuje u Jemenu, jednoj od najsiromasnijoj zemlji na tlu Afrike. Zlocin je zlocin i to je cinjenica, ali kada to rade Amerikaci onda je to demokratija a kada radi neko drugi onda je to genocid. Svew dok se EU ne otkaci od Amerike i ne okrene se sebi i svojim komsijama, bice u blatu do guse. Kada budu to shvatili onda ce Amerika propasti. Amerika je hiljadu kilometara daleko i oni imaju svoje interese da brane demokratiju ali samo onu koja njima odgovara. u prevodu fasizam=USA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *