Специјални представник председника Русије: вест о извозу украјинског жита у Сирију је лажна

0

Специјални представник председника РФ за сиријско насеље Александар Лаврентијев назвао је лажном вест о извозу украјинског жита у Сирију.

На новинарско питање да ли је тачна изјава једног броја западних медија, позивајући се на украјинску амбасаду у Либану, да је Русија наводно извезла око 100.000 тона жита из Украјине у Сирију, Лаврентијев је одговорио:

„Ово је још једна лажна, непотврђена и одвојена од стварности информација. Главне резерве се налазе у Миколајевској и Одеској области, руски бродови немају приступ овим лукама јер су под контролом Украјине. У Мариупољу нема складишта, тек недавно – буквално пре недељу дана – тамо је лука очишћена и доведена у колико-толико нормално стање. Пре само недељу дана из луке у Мариупољу је изашао први брод, и то један турски брод, тако да не може бити речи о било каквим сто хиљада тона украјинског жита.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *