Дутертеова ћерка положила заклетву и постала потпредседница Филипина

0

Родриго Дутерте

Сара Дутерте-Карпио, ћерка одлазећег филипинског председника Родрига Дутертеа, положила је заклетву као 15. потпредседница те земље.

Прочитајте још:  Си Ђипинг: Кина спремна да настави преговоре о нафти и гасу са Филипинима
У обраћању у свом родном граду Даваоу Сара Дутерте-Карпио је позвала на јединство.

“Дани који су пред нама можда ће бити пуни изазова који нас позивају да будемо уједињенији као нација”, поручила је Сара Дутерте-Карпио док су родитељи стајали поред ње.

Прочитајте још:  Сломили јој ребро и обријали главу: Родитељи из БиХ претукли ћерку због везе с момком из Србије
Четрдесетчетворогодишња ћерка Родрига Дутертеа је потпредседница Фердинанда Маркоса млађег, који је победио на изборима 9. маја и који ће заклетву за председника земље положити 30. јуна, када почиње њихов шестогодишњи мандат.

Маркос је такође присуствовао церемонији инаугурације, на којој су били рођаци, савезници и присталице Саре Дутерте-Карпио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она ће бити и Маркосов секретар за образовање.

“Ако сви одвојимо тренутак да саслушамо позив да служимо и одлучимо да послушамо позив, верујем да ће земља кренути ка будућности наде, сигурности, снаге, стабилности и напретка”, рекла је Сара Дутерте-Карпио.

Прочитајте још:  Лекар Беле куће открио детаље Бајденовог здравственом стања
Као и њен отац, школовала се за правника пре него што је ушла у политику 2007. године, када је изабрана за очевог помоћника у вођењу града Давао, који се налази на хиљаду килметара од главног града Маниле.

У почетку је желела да буде лекар, али је уместо тога наставила политичку каријеру. Године 2010. године наследила је оца и постала прва жена градоначелница града Давао.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *