Ле Пен: Убедљиво највећа победа наше политичке породице

0
марин

Марина Ле Пен (Фото: Принтскрипт)

Председница Националног окупљања (РН) Марин Ле Пен истакла је да је та десничарска странка на данашњим парламентарним изборима у Француској остварила “убедљиво највећу победу у историји.

“Наша посланичка група ће бити далеко највећа у историји наше политичке породице. Ово поверење нас обавезује” – истакла је Ле Пен, преноси Фигаро.

Прочитајте још:  Француска је у страху од џихада затворила 25 џамија
Према њеним речима, Национално окупљање је постигло свој циљ “да Емануел Макрон постане председник мањине, без контроле власти” и да се настави политичка рекомпозиција која је неопходна за демократску обнову.

Према резултатима другог круга парламентарних избора у Француској, на основу 74 одсто обрађеног гласачког маетријала, коалиција Заједно председника државе Емануела Макрона води са 36,17 процената освојених гласова или 128 мандата у скупштини, објављено је на сајту француског Министарства унутрашњих послова.

Ало.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *