Мирослав Пушоња: Глумци, боксери и греси

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Некако нам је постало нормално да најодговорније функције обављају људи без одговарајућих вештина. Замислите да тумор на мозгу оперише неки боксер тешке категорије, а да му је помоћник глумац који је играо хирурга у некој представи. Да је директор болнице неки правник који зна шта је добро, а шта лоше, јер познаје норму. Да му набавку врши савршено обавештен економиста који прати стање тржишта или потражње за интервенцијама на можданој маси. Директор је моралан. Економиста обавештен. Какве резултате можемо очекивати? Ако смо и сами морални и обавештени знамо да ће у овом случају пацијен завршити кобно. Таква је Украјина данас.

И многе друге земље које се клонирају по том подобију. Јер то је демократија. Нова богиња изнад свих других.Нека буду заступљени сви. Л&Г&Б&Т& сваки члан друштвено запуштене заједнице организован у невладином и надвладином сектору. Само нека не буде онај ко зна шта га тамо чека када отвори ласерским зраком оклоп – лобању и види аномалну појаву унутар неуралне структуре. Јуче то беше братство без јединства. У име братсва, (не)спретно убисмо јединство. А без њега нестаде и братства.

Свако добронамеран кроз ову Специјалну операцију зна исход. Ипак, филигрански прецизно старе поделе исцртавају нове пукотине. Од наших суседа, наше бивше браће, све и један, у име демократије, као јуче што беше у име братства, заговара изгон из света живих оних што изводе ту операцију. Европски спонзор је баш наумио да прими такву заједницу ако преживи у своје редове. Одговара му морално –економски контекст. Код нас је извршена подела рада. Док већина стриктно заговара немешање, Зорана и њен оркестар изврћу чињенице како би боксер и глумац преживели јер је то услов да преживи, и она, и њен оркестар. А то онда производи мајмуне од људи. И ето вам мајмунских богиња. И пандемије мајмунлука.

Прочитајте још:  Како нафтне компаније у ЕУ профитирају од рата у Украјини

Ипак, саветујем да добро размислимо када у име неге магијске речи, попут братсва јуче, и демократије данас, превидимо какве ће последице по нас имати та магија. Дивно је то што ми знамо шта је право и економија. Али претежније је да видимо како ни право, нити економија нису биле вододелница која је одвајала добро од зла. Учинили су то технолошки производи скривени иза имена попут томахавка, авакса, касетних бомби, осиромашеног урана, у акцијама разних ”олуја” и ”милосрдног анђела”. Тако је и у Украјини. Кад разум неразумно подржи идеју да боксер и глумац поведу једну заједницу тамо где добар део ње не жели, онда она може постати позната у свету и по овоме што данас гледамо, а не само по јефтиним софтвер инжењерима, ненормалној корупцији и врхунској проституцији како то беше до јуче.

Срби памет у главу!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

”Ако исповедамо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе, и очисти нас од сваке неправде”. Прва посланица ап Јована.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *