Српска листа “поздравља” споразум Вучића са Шиптарима

0
српска листа

(фото:НСПМ)

Српска листа поздравила је данашњи споразум о енергетици који су постигли представници Србије и Косова и оценила да ће тај договор спречити отимање српских енергетских система и да се њиме отвара пут за разговоре о Заједници српских општина.

„Овај споразум доказ је да је дијалог једини начин за решавање отворених питања а не примена насиља, и њиме се спречава могућност бруталног упада у Валач, отимања наших енергетских система и угрожавање снабдевања наших грађана, институција и привредних субјеката у овом времену великих изазова и криза“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Вучић посредно уводи санкције Русији и тако кажњава грађане Србије
Српска листа тврди да грађани српске националности нису бежали од својих обавеза, али да су захтевали да се то ради у складу са договором, односно да се плаћа Електросеверу, компанији која је ћерка фирма ЕПС-а.

“Данашњим договором се онемогућава ретроактивна наплата. Са друге стране, нова компанија Електросевер ће у својим рукама имати енергетски систем на северу уз гаранције Европске уније. Желимо да нагласимо да ће сви радници Електрокосмета на северу бити радно ангажовани, као и да се планира запошљавање нових радника у новој компанији, а тиме и опстанак и останак на овим просторима”, додала је Српска листа.

Бета-Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *