Вој­ска Цр­не Го­ре пре­ко огла­са тражи снајперисту

0

(фото:Министарство одбране Црне Горе)

Војска Црне Горе јавним конкурсом тражи специјалистички обученог снајперисту. Министарство одбране Црне Горе, на чијем је челу однедавно министар Рашко Коњевић, шеф безбедносног сектора и лидер Социјалдемократске партије, објавило је конкурс у којем се тражи пријем 70 војника по уговору на годину дана, а међу њима је и снајпериста, односно снајперисткиња.

Прочитајте још:  Брнабићка честитала Дритану: Заједнички на путу ка ЕУ
Огласом је прецизирано да ће кандидати бити распоређени у Први пешадијски батаљон, Морнарицу, Ваздухопловство, Батаљон за борбену подршку, Чету за везу и електронско ратовање, као и Центар за обуку.

„Дошло је задње време. Војска тражи специјалистички обученог снајперисту преко јавног огласа! Несташица снајпериста у Војсци Црне Горе. Сви отишли у приватни сектор”, саопштио је посланик Демократског фронта Небојша Медојевић. Он пита војни врх: „Где је тај човек могао да обави обуку и има кредибилне референце?”

Добри познаваоци војничких обука се чуде да се на овакав начин тражи обучени снајпериста јер, како кажу, „снајпериста мора бити школован од средње војне школе па надаље, али у Црној Гори нема таквих просветних установа”.

Прочитајте још:  Украјинка са опремом за Оружане снаге Украјине приведена у Србији
Претпостављају да ће они који буду примљени бити упућени на основну војничку обуку, а затим на даље усавршавање у својим јединицима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оглас Војске Црне Горе изазвао је бројне коментаре на друштвеним мрежама. Највише је оних коментара који поручују: „У Шкаљарима нека окаче огласе на бандеру” или „Треба ли препорука од кавачког клана?”

Новица Ђурић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *